GÖRÜNTÜLÜ

İşgal saldırıları Duisburg'da protesto edildi

Türk devletinin KDP ortaklığı ile gerçekleştirdiği işgal saldırıları ve uluslararası sessizlik Duisburg kentinde düzenlenen eylemle protesto edildi.

Almanya'nın Duisburg, Essen ve Dortmund kentlerinde yaşayan Kurdistanlılar ve dostları,  Duisburg Merkez Tren garı önünde bir araya gelerek Medya Savunma Alanları başta olmak üzere Başûrê Kurdistan’a işgal saldırılarını ve KDP şahsında ihanet çizgisini gerçekleştirdikleri mitingle protesto etti.

Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunun ardından Duisburg Halk Meclisi adına Nazê Demir Almanca açıklamalarda bulunurken, FED-MED Eşbaşkanı Ahmed Kobanê bir konuşma yaptı.

Kobanê, yüz yılı aşkın bir süredir halklara yönelik soykırım politikaları üzerinden varlığını sürdüren Türk devletinin KDP'nin desteğiyle Kürt halkına karşı katliamlar gerçekleştirdiğini, bölgesel ve küresel etkileri olan uzun vadeli savaşı tırmandırdığına dikkat çekti. Türk devletinin “PKK ile mücadele” bahanesiyle Başûrê Kurdistan’daki askeri varlığını arttırmasının Irak'ın egemenliğinin açık bir ihlali ve bölgesel istikrara yönelik bir tehdit olduğunu vurgulayan Kobanê, Türk işgalciliği ve faşizmine karşı derhal harekete geçilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Ahmed Kobanê, “Bu saldırılar, Kurdistan'ın güneyindeki Şengal ve Rojava'daki bölgeleri hedef alıyor ve halkların özgürlüğünü ve kazanımlarını ortadan kaldırmayı amaçlıyor. İşgal ve soykırım, Türk devletinin Kurdistan'a karşı yürüttüğü politikanın bir parçasıdır. Bölgesel devletler ve uluslararası güçler bu saldırılara göz yumuyor veya aktif olarak destekliyor. Amaç, Abdullah Öcalan'ın ortak yaşam paradigmasını ortadan kaldırmak, Kürt halkını, Ortadoğu'yu ve insanlığı özgürlüğe götüren yolu kesmektir” dedi. 

Eylemde sık sık, “Kahrolsun TC faşizmi”, “İşgale dur de insanlığı koru”, “Türk ordusu Kurdistan’dan defol”,"Bijî Serok Apo", "Bijî Berxwedana Gerîla", "Bimre xiyanet" sloganları atıldı.