GÖRÜNTÜLÜ

Basel’de işgal ve tecrit protestosu

Küresel çapta yürütülen "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm" hamlesi kapsamında İsviçre'nin Basel kentinde açılan stantta Türk devletinin işgal saldırılarına tepki gösterildi.

BASEL STANT

10 Ekim 2023'de global çapta startı verilen "Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa demokratik çözüm" hamlesi kapsamında Basel’de stant kuruldu. 

Hamle komitesi tarafından Clara Meydanı’nda düzenlenen bu eylemde, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride dikkat çeken bildiriler dağıtıldı. 

Aktivistler ayrıca işgalci Türk devletinin Güney Kurdistan’daki saldırılarını teşhir ederek, kamuoyunu işgale karşı duyarlılığa çağırdı. 

Stant eylemi yürütücülerinden KNK üyesi Ali Matur, ANF’ye yaptığı açıklamada tecride ve işgale karşı mücadeleyi güçlendirmeye çağırdı. 

Ali Matur, "Mutlak tecrit koşulları altında ne avukatları nede ailesi görüştürülmeyen Rêber Apo'dan 40 ayı aşkın süredir haber alınamamaktadır. Bugün Rêber Apo'nun özgürlüğünü istemek 4 parça Kürdistan'ın özgürlüğünü istemek demektir. Önder Apo'nun mutlak tecrit koşulları altında esaret altında tutulmasının en önemli gerekçeside Kürt halkı ve Kürdistan'ın özgürlüğünün önüne geçmektir." dedi. 

"Bugün Önder Apo'nun felsefesi ve ideolojisi başta Kurdistan olmak üzere Ortadoğu'ya barışı getirecek olan en önemli çözüm anahtarı olmuştur," diyen Matur, şunları ekledi:

"Özgürlüğe bir adım daha yaklaşmış olan Kürt halkının kazanımlarına karşı sömürgeci Türk devleti saldırı politikalarını bir kez daha devreye koymuştur.  Güney Kurdistan''da tüm gücünü kullanan Türk devleti askeri yığınaklarla üç gündür saldırılarını artırarak bölgeyi topyekûn işgal etmeyi hedeflemektedir.  Irak Yönetimi'nin onayı, KDP Yönetimi'nin ihanet ve işbirliği sonucu gerçekleştirilen bu saldırılara karşı bizler bulunduğumuz her alanda Önder Apo'nun özgürlüğünü haykırmayı sürdüreceğiz. Önder Apo'nun özgürlüğü sağlanırsa Kürt halkı ve Kurdistan'ın özgürlüğüde sağlanmış olacaktır."