İşgalci Türk devleti Fransa ve Almanya’da protesto edildi

İşgalci Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırıları Fransa’nın birçok kenti ile Almanya’nın Duisburg kentinde protesto edildi.

İşgalci Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırılarını protesto etmek amacıyla Fransa’nın birçok kentinde eylemler düzenlendi. İşgalci Türk devletinin 2 Ekim’den bu yana boyutlandırdığı işgal saldırılarına karşı yapılan eylemlerde, uluslararası güçlerin sessizliğine tepki gösterilerek, bir an önce harekete geçmeleri istendi.

Başta Paris bölgesi, Lille, Rennes ve Reims kentleri ile Normandiya bölgesi olmak üzere çok sayıda merkezde eylemler yapıldı.

Paris’in Villeneuve, Villiers-le-bel ve Drancy banliyölerinde gece boyunca protesto eylemleri gerçekleşti. Paris merkezde gençlik hareketinin öncülüğünde yapılan eylemde  YPJ ve YPG bayrakları taşındı.

Gece yarısından sonra saat 01.30’da parlamento önünde toplanan eylemciler, “Bijî berxwedana Rojava”, “Bijî berxwedana YPG - YPJ”, “Bijî serok Apo” şeklinde sloganlar attı.

Eylemde ayrıca bu cumartesi saat 14.00’da Gare du Nord önünde başlayacak yürüyüş için çağrıda bulunuldu.

Normandiya bölgesi ve Bretonya bölgesindeki Rennes kentinde de aynı amaçla protesto eylemleri gerçekleşti.

LİLLE

Fransa'nın Lille kentinde Kurdistanlılar, Türk devletinin saldırılarını "Terörist Erdoğan", "Faşist TC" ve "Rojava yalnız değildir" sloganlarıyla protesto etti. Nord Pas-de-Calais (Lille) meclisi adına yapılan açıklamada, "Her Kürt, her enternasyonalist yüzünü Rojava'ya dönüp her zaman eylemsellik içinde olmalıdır" denildi.

Tüm eylemlerde, Ankara’da 1 Ekim günü İçişleri Bakanlığı’na yönelik fedai eylemde şehit düşen Erdal Şahin ve Rojhat zilan isimli gerillalar anıldı.

DUISBURG

Almanya’nın Duisburg kentinde de Devrimci Gençler Hareketi (TCŞ) üyeleri işlek bir caddede yürüyüş yaptı.

Kürt Halk Önderi’nin posterleri ve Rojava’yı temsil eden bayrakları taşıyan gençler sık sık  “Bijî Serok Apo”, “Bijî berxwedana Rojava”, “Terörist Erdogan” sloganlarını attı.

Eylemciler adına yapılan açıklamada tecride ve işgal saldırılarına tepki gösterilirken, uluslararası sessizlik de kınandı.

Eylemde bütün Kürt geçleri Abdullah Öcalan ve elde edilen kazanımlar etrafında kenetlenmeye çağrıldı.