İskoçya’da 3 günlük uzun yürüyüş

Türkiye’deki siyasi soykırıma karşı Avrupa’nın birçok kentinde olduğu gibi İskoçya’da da bir eylem düzenlendi. Üç gün devam edecek büyük yürüyüş İskoç parlamentosu önünde son bulacak.

İskoçya’da ‘Tecride, İşgali ve Faşizme Son! Özgürlüğü Sağlama Zamanı’ hamlesi kapsamında düzenlenen yürüyüş ile tecrit ve Türkiye’deki siyasi soykırım operasyonları protesto ediliyor.

Türkiye ve Kürdistanlı Göçmen Aileler Birliği (AvEG-KON), İskoçya Kürt Halk Meclisi ve Dundee Internasyonal İşçiler Merkezi 3 günlük uzun yürüyüş düzenliyor.

TECRİTE SON

Açıklama yapan eylem komitesi, Türk devletinin siyasi soykırım politikalarıyla HDP ve ESP’ye yönelik tutuklama saldırıları, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan başta olmak üzere tüm siyasi tutsaklara yönelik ağırlaştırılmış tecrit politikalarını protesto ve teşhir etmeyi amaçladıklarını belirtti.

AVeg-KON’dan Hüseyin Karasu ise, Türkiye’de HDP, HDK, ESP’ye yönelik düzenlenen siyasi soykırım operasyonlarına dikkat çekerek, KCK’nin 12 Eylül’de “Tecride, Faşizme, İşgale Son; Şimdi Özgürlüğü Sağlama Zamanı” hamlesini başlattığını vurguladı.

KCK’nin tüm demokratik kamuoyuna hamle ile eylemlilik çağırısı yaptığını da belirten Karasu, “Aynı dönemde AvEG-KON, HDP ve ESP sahiplenilmeli, Türk devleti teşhir edilmelidir çağrısını yaparak eylemliliğe çağırdı. Bizler de çağrı doğrultusunda harekete geçti.

Bunun için Edinburgh’a İskoç Parlamentosu önüne yürüyoruz ve eylemimize duyarlılık çağrısı yapıyoruz ve dayanışmaya çağırıyoruz” diye konuştu.

ENTERNASYONALİST DAYANIŞMA

Uzun yürüyüşe Dundee Internasyonal Işçiler Merkezi sözcülerinden Alessandro Skarlatos da destek veriyor.

Skarlatos ajansımıza şöyle konuştu: “Türkiye’de ESP ve HDP’ye yönelik siyasi soykırımlar, Türk devleti ile Erdoğan’ın politik tutsaklara yönelik ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik uyguladığı ağırlaştırılmış tecrit kesinlikle kabul edilir değildir. Avrupa’nın çeşitli bölgelerinde Türk rejiminin siyasilere yönelik saldırıları protesto ediliyor bizlerde Kürt halkı ile omuz omuza İskoçya’da yürüyoruz ve amacımız İskoç Parlamentosu’na bu konuyu taşımak ve Türk devletinin seçilmişlere yönelik saldırılarını durdurmak ve Öcalan’ın özgürlüğünün de sağlamaktır.”

İskoçyalıların da destek verdiği yürüyüş 9 Ekim günü İskoçya Parlamentosu önünde bir eylemle sona erecek.