GÖRÜNTÜLÜ

Şehit Bawer Agir Dresden’de anıldı

Girê Spî’de 19 Ekim 2019’da şehit düşen Bawer Agir şahsında Ekim Ayı Şehitleri, Dresden’de anıldı.

Almanya’nın Dresden kentinde Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları, 19 Ekim 2019 tarihinde Girê Spî’de şehit düşen Bawer Agir’ı (Ahmet Akyüz) andı.

Şehit Bawer Agir şahsında tüm Kurdistan Özgürlük Şehitleri için yapılan saygı duruşunun ardından konuşmalar yapıldı.

İlk sözü Şehit Aileleri Komisyonu üyesi, aynı zamanda şehit Bawer Agir’ın babası Ali Akyüz aldı. Özgür Kurdistan uğruna şehit olanları anan Akyüz, “Bizler şehitlerimizin hayalini gerçekleştirmek, onlara layık olmak için onların izinden gitmeliyiz. Bizler onları anarak, hayalleri ve izlerinde gidersek kanları yerde kalmayacaktır. Bu sebeple hiçbir sorumluluktan kaçınmayan, bu uğurda canını feda edenlere layık olabilmek için nerede olursak olalım, mücadele etmeliyiz” dedi.
Ardından Fed-Kurd Eşbaşkanı Menderes Canbek, 25 Ekim 1992 yılında son mermisine kadar savaştıktan sonra teslimiyeti kabul etmeyip uçurumdan atlayarak şehit düşen Bêrîtan’ı (Gülnaz Karataş) anarak Ekim ayının önemine değindi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik Uluslararası Komplo’ya da değinen Canbek, “9 Ekim’de uluslararası güçlerin başlattığı komplo sonucu tutsak edilen Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan etrafında kenetlenmeliyiz. Bu nedenle bulunduğumuz her alanda örgütlenmeli, mücadeleyi büyütmeli ve öz savunmamızı yapmalıyız” dedi.
Anma sinevizyon gösteriminin ardından “Şehîd Namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganları ile son buldu.