İskoçya’dan mesaj: Barış Abdullah Öcalan’ın özgürlüğünde

'Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürt Sorununa Siyasi Çözüm' hamlesi kapsamında Glasgow’da düzenlenen basın toplantısında, ‘Barış Öcalan’ın özgürlüğü ile bağlantılıdır” mesajı verildi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü ve Kürt sorununun çözümü için başlatılan kampanya kapsamında İskoçya’nın Galler kentinde bir basın toplantısı düzenlendi.

Unite the Union sendika binasında düzenlenen toplantıya İskoçya Milletvekili Chris Stephens, UNİSON Sendikası Başkanı Stephen Smelie ve Yazar Jenny Keasden katıldı. Moderatörlüğünü Glasgow Kent Meclisi Üyesi Roza Salih’in yaptığı toplantıya çok sayıda akademisyen, yazar, siyasetçi ve politikacı katıldı.

İskoçya’nın ilk göçmen Kent Konseyi Üyesi ve aynı zamanda SNP Üyesi olan Rosa Salih, Abdullah Öcalan’ın fikirlerinin sadece Kürtler için değil tüm dünya halkları için önem teşkil ettiğini vurgulayarak, İskoçya'dan, Kolombiya'dan, Avrupa'dan insanlar Abdullah Öcalan'ın fikirlerinden ilham alıyor. Dolayısıyla onun fikirlerinin kadınların özgürlüğü sürecinde uygulandığını anlamak önemlidir ve ideolojiyi, onu nasıl uygulayabileceğimizi ve ondan öğrenebileceğimizi anlamamız gerekir” dedi.

KÜRTLERİN ABDULLAH ÖCALAN’A DERİN BİR BAĞLILIĞI VAR

İskoçya Milletvekili Chris Stephens, Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin ciddi bir hak ihlali teşkil ettiğini belirterek, “Kürt halkının Abdullah Öcalan'a duyduğu derin bağlılığı kabul ediyorum ve sağlığına ilişkin yaygın endişeleri anlıyorum. Tutuklanmasının, yargılanmasının ve gözaltında tutulmasının Türk devleti ile Kürtler arasındaki çatışmayı sona erdirmediğini, aksine bugüne kadar süregelen sorunların temelini oluşturduğunu anlıyoruz” dedi.

Stephens, İngiltere hükümetine, Türkiye'deki temsilciliklerini kullanarak Abdullah Öcalan'ın izolasyonuna son vermesi ve Abdullah Öcalan'ın Ortadoğu'ya barış getirilmesindeki önemini kabul edecek bir barış süreci başlatması çağrısında bulundu.

KAPININ ANAHTARI ABDULLAH ÖCALAN’IN ÖZGÜRLÜĞÜNDE

Yazar ve aynı zamanda Jineoloji Komitesi Üyesi olan Jenny Keasden da Türk devletinin Rojava'ya dönük saldırıları ve çocuklara dönük katliamlarına değindi. Ortadoğu’da çok kan döküldüğünü söyleyen Keasden, “Rojava'da Abdullah Öcalan'dan esinlenerek geliştirilen siyasi projeler gerçek değişimi sağlamakla kalmayıp tüm Ortadoğu için barış ve çözüm için yol açabilir düzeydedir. Bu yüzden Rojava ile güçlü bir dayanışma içinde olmamız gerekiyor. Rojava'daki saldırıların halkın iradesini kırma girişimi olduğunu görmeliyiz. Ancak bizler harekete geçersek bunu başaramayacaklar” dedi.

Keasden, Ortadoğu barış kapısının anahtarı ve siyasetteki değişimin Abdullah Öcalan'ın serbest bırakılması ile başlayabileceğini ifade etti.