İspanyol örgütlerden Paris saldırısı açıklaması

Milletvekilleri Kongresi, Unidas Podemos ve Galicia ortak açıklama yaparak, siyasi amaçlı olduğu açık olan bu saldırının arkasında kim ya da kimlerin bulunduğunun açıklığa kavuşturulması için hızlı ve kapsamlı bir soruşturma yürütülmesini talep etti.

İspanya Milletvekilleri Kongresi, Unidas Podemos ve Galicia Paris’te Kürt dernek ve işyerlerine yönelik saldırıyı kınayan ortak bir açıklama yaptı.

Açıklamada şunlar vurgulandı:

“Milletvekilleri Kongresi, Unidas Podemos ve Galicia olarak Paris'teki Kürt toplumuna yönelik saldırıya ilişkin mutlak öfkemizi, dayanışmamızı ve her şeyden önce endişelerimizi ifade ediyoruz.

Öncelikle, siyasi amaçlı olduğu açık olan bu saldırının arkasında kim ya da kimlerin bulunduğunun açıklığa kavuşturulması için hızlı ve kapsamlı bir soruşturma yürütülmesini talep ediyoruz.

İkincil olarak, uluslararası toplumu, Türkiye’de, Kürtlerin jeopolitik çevresindeki diğer ülkelerde, Avrupa’da ve Avrupa Birliği’nde Kürt halkı ve örgütlerine yönelik insan hakları ihlallerinin, şiddetin ve nefret söyleminin durdurulmasını izlemeye çağırıyoruz.”