GÖRÜNTÜLÜ

İsveç’te Abdullah Öcalan’a özgürlük eylemleri

İsveç'in başkenti Stockholm'de Kürtler, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için bir tekne turu, Helsingborg ve Västerås kentlerinde ise çeşitli etkinlikler düzenlendi.

Stockholm’ün en yoğun su kanallarından geçen tekne, binlerce kişi tarafından zafer işaretleri ve alkışlarla karşılandı. 

Tekne turu, saat 13.00’te Sulusenden başlayarak dört saat boyunca Stockholm çevresinde sürdü. Eylem sırasında basına açıklamalar yapıldı ve katılımcı Kürdistanlılarla bir panel düzenlendi. 

NCDK-İskandinavya Eşbaşkanı Menice Yiğit, Abdullah Öcalan’a yönelik komplonun teşhir edilmesi gerektiğini vurgularken, 2023’te başlayan “Abdullah Öcalan’a Özgürlük, Kürdistan’a Statü” hamlesini selamladı. 

Menice Yiğit, “Önder Apo’nun 26 yıldır esaret altında olmasını ve üç yıldan fazla bir süredir kendisiyle hiçbir görüşme yapılmamasını artık kabul etmiyoruz, Önder Apo’nun özgürlüğünü istiyoruz” dedi. 

Ayrıca, tecridin kırılması için İsveç Hükümeti, Avrupa Konseyi, CPT ve diğer uluslararası kurumları görevlerini yapmaya çağırdı.

NCDK-Stockholm Eşbaşkanları Ruken Kumtaş ve Latif Cebe, 1 ve 12 Ekim’de yapılacak eylemlere katılım çağrısında bulundu. 

Kürt Enstitüsü adına konuşan Kamuran Hedi, Abdullah Öcalan için yapılan eylemlerin yetersiz kaldığını belirtirken, komplonun büyüklüğüne dikkat çekerek mücadelenin daha da yükseltilmesi gerektiğini söyledi. Kamuran Hedi Kürt liderlerine yönelik suikastler ve tecrit konulu bir seminere davette bulundu. 

Tevgera-Başur'dan Nadya Kurdistanî ise Abdullah Öcalan’ın kadın mücadelesine verdiği destek ve öncü rolüne dikkat çekti. Eylem müzik, govend ve sloganlarla coşkuyla sona erdi.

Ayrıca, aynı gün İsveç'in Helsingborg ve Västerås kentlerinde de komployu teşhir eden ve Abdullah Öcalan’a özgürlük hamlesini selamlayan etkinlikler düzenlendi.