İsviçre 50'nci yıl özgürlük Newroz'una hazır

İsviçre'deki Kürdistanlılar, Newroz kutlamalarına hazır. CDK-S ve YJK-S, Fribourg'taki merkezi kutlamaya güçlü katılım çağrısı yaptı.

İsviçre'de yaşayan Kürdistanlılar, 50'nci yılına girecek olan Newroz'un kutlamalarına bu hafta sonu başlayacak. Bu yıl merkezi Newroz Fribourg kentinde kutlanırken yerellerde düzenlenecek olan kutlamalarla Kürdistanlılar Newroz'un 50'nci yılını karşılayacak.

İsviçre Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK-S) ve İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK-S), başta 20 Mart'ta Fribourg'ta düzenlenecek olan merkezi kutlamaya katılım çağrısında bulundu.

CDK-S ve YJK-S'nin 50'nci yıl Newroz'una yönelik açıklaması şu şekilde:

 "Türkiye, Kürdistan ve Ortadoğu coğrafyasında binlerce yıldır baharın gelişi olarak kutlanan Newroz Bayramı Kürdistan halkları için aynı zamanda direnişin ve dirilişin adıdır. 2022 Newrozu halklar açısından büyük umutlar olacaktır.
Kürt Halk Önderi Rêber Apo’nun özgürleştirilmesi ve cezaevlerinde binlerce siyasi tutsağın zindanlarda ağır tecrit koşullarına rağmen sürdürdüğü mücadelenin daha da ileriye yükseltileceği bir Newroz olacaktır.
İşgalci Türk devletinin başta Medya Savunma Alanları olmak üzere Şengal ve Rojava’ya yönelik işgal girişimleri özgürlük gerillasının olağanüstü direnişiyle boşa çıkarılmıştır. Her türlü insanlık dışı uygulamalara karşı özgürlük mücadelesi devam ediyor.

Kendini dünyanın en güçlü ordusu olarak tanıtan işgalci Türk ordusu, özgürlük gerillasının çelikten iradesi karşısında yenilmiştir. Yenilen sadece işgal güçleri değil, ona payanda olan yerel işbirlikçi güçler de yenilmiştir.

Bize direniş Newroz’unu hediye eden Demirci Kawa’dan Çağdaş Kawa Mazlum Doğan’a, Amed Surları'ndan 'En iyi Newroz ateşi insan bedeniyle harlanır' diyen Zekiye Alkan'dan İzmir Kadifekale'den Rahşan Demirel’e, Berivanlar'a, Ronahiler'e ve bütün şehidlerimize devrim sözümüzü yineliyoruz. Bu Newroz’u bütün şehitlerimize adıyoruz.

Bu yıl Fribourg’da 'Agire Newrozê geş bike, Kurdistanê Azad bike' şiarıyla yapılacağımız mücadelenin 50. Diriliş Newrozu’nun, başta Rêber Abdullah Öcalan’a, cezaevlerinde direnen özgür tutsaklara, çelikten bir inançla bütün saldırılara karşı direnen özgürlük gerillasına, her koşulda direnen emekçi halkımıza kutlu olmasını diliyoruz.

2022 Newroz’unun barışa, özgürlüğe ve zafere vesile olacağına olan inancımızla bütün halkımızın ve dostlarının Newroz'unu kutluyoruz.

Newroz demek, direniş demektir. İsviçre'de yaşayan bütün halklarımızı 50. Diriliş Newroz'una davet ediyoruz.

Sömürgecileğe karşı Rahşanlar'ın, Berivanlar'ın, Ronahiler'in ve Mazlumlar'ın direniş ruhu ile Newroz'da alanlara akalım!

 50. Diriliş Newroz ateşini en gür şekilde hep beraber yakalım."

KUTLAMA PROGRAMI

İsviçre'deki Newroz programı şöyle açıklandı:
"İsviçre Merkezi Newroz
20 Mart
Saat: 13. 30
Forum /Fribourg

Cenevre

21 Mart
Saat: 18.30
Rue du-Blane18, 1201Geneve

St Gallen

19 Mart
Saat: 17.00
St-Leonhardspark, 9000 ST Gallen

Lozan
21 Mart
Saat: 17.00
Montbenon (Meş) Saet: 19.00 Cîh: Place du Riponne

Winterthur
19 Mart
Saat: 18.00
Neumark, 8400 Winterthur

Chur
19 Mart
Saat: 17.00
Engadinstrasse ,7000 Chur

Solothurn
21 Mart
Saat: 18.30
1. Mayıs alanı- Qada 1Gulanê

Biel
21 Mart
Sat: 17.30
Zentralplatz.69
2502 Biel

Belinzona
19 Mart
Saat: 14.00
Via Sole ,6500 Belinzon

Luzern
21 Mart
Saat: 19.00
Verkehrshaus .6006 Luzern, Helvetiaplatz: 6003, Miting."