İsviçre Abdullah Öcalan'a Özgürlük Komitesi’nden çağrı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın yaşamı ve güvenliğine ilişkin endişelerini dile getiren İsviçre Abdullah Öcalan'a Özgürlük Komitesi, derhal görüşme sağlanmasını istedi.

İsviçre Abdullah Öcalan'a Özgürlük Komitesi, artan endişeler üzerine Kürt Halk Önderi ile derhal görüşme yapılması çağrısında bulundu.

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “CPT tarafından oluşturulan bir heyet geçtiğimiz günlerde Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı Ada Hapisanesi'ne gitti.  Fakat heyet Öcalan ile görüşme sağlayamadı. Abdullah Öcalan'la son olarak görüşme yapılmasından bu yana çok uzun bir süre geçmesine rağmen heyetin hiçbir üyesi Öcalan'ı görmedi. Bu bizler için çok rahatsız edici bir gerçek.

Öcalan'ın yoldaşları ve bizler Öcalan için endişeliyiz. Bu nedenle, Türk hükümetinden acilen onun akıbeti hakkında bilgi vermesini ve Öcalan ile hemen görüşme sağlanmasını talep ediyoruz. Abdullah Öcalan'ın her zamankinden daha fazla, derhal serbest bırakılması çağrımızı yineliyoruz.”

Komitede yer alanlar şöyle:

Basel BastA Partisi Eş Başkanı Sina Deiss, Sosyalist Parti (SP) Federal Parlemento Milletvekili Laurence Fehlmann Rielle, eski Ulusal Meclis Üyesi ve AGİT Komisyonu Başkanı Margret Kiener Nellen, Ulusal Meclis üyesi Stefanie Prezioso Batou, Onkolog ve Ulusal Parlamento danışman üyesi Franco Cavalli, Ulusal Politik Danışman üyesi ve Avrupa Konseyi elçisi Dick Marty, Yeşiller Partisi Federal Parlamento Milletvekili ve Yeşiller Partisi Dış İlişkiler Sorumlusu Nicolas Walder, İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) dışilişkiler sözcüsü Ahmet Yaman ile İsviçre Önderlik Komitesi Sekreteri Dr. Beppe Savary Borioli.