İsviçre'de ‘10 Eylül Dünya Öcalan'a Özgürlük Günü’ eylemi

“10 Ekim Dünya Öcalan’a Özgürlük Günü” kapsamında İsviçre’nin Basel kentinde bir eylem düzenlendi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özürlüğünü sağlamak amacıyla başlatılan "Tecride, Faşizme, İşgale Son; Özgürlüğü Sağlama Zamanı" hamlesi kapsamında ilan edilen “10 Eylül Dünya Öcalan'a Özgürlük Günü” vesilesiyle İsviçre'nin Basel kentinde bir yürüyüş düzenlendi.

Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ) ve Mücadeleci Genç Kadınlar Hareketi (TEKO-JIN) ile İsviçre Kürt Kadın Hareketi (YJK -S) öncülüğünde merkez tren istasyonu önündeki park alanında bir araya gelen Kürdistanlılar ve dostları bir miting düzenledi.

Mitingde YJK-S aktivisti tarafından yapılan açılış konuşması sonrası devrim ve özgürlük mücadelesi şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu.

BASTA partisi Eşbaşkanı Sina Deiss Kürt Halk Önderi Öcalan'ın paradigmasıyla oluşturulan Rojava devrimine dikkat çekerek, "Kürt halkı bugün nasıl Rojava'da devrim yaptıysa İsviçre başta olmak üzere tüm Avrupa'da Rojava devrimine geçmelidir" diye konuştu.

Kürt siyasetçi Serhat Agiri ise şunları belirtti: "Önderliğimiz özgürlüğüne kavuşuncaya kadar Kürt halkı olarak bulunduğumuz her alanda kesintisiz eylemde olacağız, başlatılan ‘Özgürlük Hamlesini’ sürdüreceğiz."

Avrupa Kürt Kadın Hareketi adına Özen Aytaç da 9 Ekim uluslararası komployu kınadıklarını söyledi.

Yapılan konuşmalar sonrası kitle üzerinde "Öcalan'a özgürlük, Kürdistan'a statü" yazılı tişörtler giyerek, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri ve PKK bayraklarıyla yürüyüşe geçti.

Kürt Halk Önderi Öcalan'ın özgürlüğünün talep edildiği sloganların sık sık atıldığı, marş ve şarkılarla devam eden yürüyüş boyunca aktivistler tarafından kentin önemli merkezlerinde Almanca bildiriler okundu.