İsviçre’de ‘Abdullah Öcalan'a özgürlük’ eylemleri

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik mutlak tecridin kırılması ve özgürlüğünün sağlanması amacıyla İsviçre’nin Lozan ve St. Gallen kentlerinde Avrupa Kürt Gençlik Hareketi öncülüğünde eylemler yapıldı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik 29 aydır devam eden mutlak tecridin kırılması ve özgürlüğünün sağlanması talebiyle İsviçre'nin Lozan kentinde eylem düzenlendi.

Merkez tren istasyonu önünde bir araya gelen Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) üyeleri sık sık Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünü talep eden sloganlar attı.

Tecride ilişkin Fransızca bildiri okunduktan sonra TCŞ üyesi Hayri Amed bir konuşma yaptı. Hayri Amed, “29 aydır devam eden hukuksuz ve insanlık dışı mutlak tecrit karşısında Önder Apo'nun özgürlüğü için Kürt gençlerini kenetlenmeye çağırıyoruz” dedi.

Hayri Amed, Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için 12 Ağustos Cumartesi günü Lozan’ın St Laurant meydanında, saat 17.00'de gerçekleştirilecek eyleme katılım çağrısı yaptı.

İsviçre’nin St. Gallen kentinde de TCŞ öncülüğünde bir araya gelen Kurdistanlılar, aynı amaçla bir basın açıklaması gerçekleştirdi. “İmralı sistemini yıkmak ve fiziki özgürlüğünü gerçekleştirmek Kürt gençliğinin sorumluluğundadır” denilen açıklamada, Avrupa’da yaşayan Kürt gençliği, daha fazla özgürlük etrafında kenetlenmeye çağrıldı.