İsviçre’de ‘Cenga Azadiyê Serbixin' eylemleri

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması, yaşamı ve güvenliğine ilişkin kaygıların bir an önce giderilmesi talebiyle Avrupa Kürt Gençlik Hareketi öncülüğünde Lozan ve Bern’de eylemler gerçekleştirildi.

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) tarafından Temmuz ayında startı verilen 'Cenga Azadiyê Serbixin' kampanyasının bugünkü merkezi Lozan ve Bern kentleri oldu.
Kampanya kapsamında İsviçre'nin birçok merkezinde kurulan informasyon stantlarıyla Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın paradigması Avrupalılara anlatılırken, alanlarda da fiziki özgürlüğü dile getiriliyor. Lozan ve Bern’de bugün düzenlenen eylemlerde 15 Ağustos Atılımı da selamlandı.

LOZAN

St Laurent meydanında TCŞ ve TekoJIN öncülüğünde bir araya gelen Kurdistanlılar, “29 aydır haber alamadığımız Önderliğimizin üzerindeki tecrit kırılmadan ve özgürlüğü sağlanmadan alanları terk etmeyeceğiz” mesajı verdi.
15 Ağustos Atılımı’nın öncü komutanı Egîd (Mahsum Korkmaz) şahsında Kurdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Lozan Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK) Eşbaşkanı Zülfü Binbir, kısa bir konuşma yaptı.
29 aydır devam eden insanlık dışı tecrit uygulamasına karşı tepkisini dile getiren Binbir, “15 Ağustos Atılımı'nın yıl dönümünde başta Kürt gençleri olmak üzere Kürt halkı olarak Önderliğimizin özgürlüğünü haykırmaktan geri durmayacağız” diye konuştu.
TCŞ ve Teko-JIN adına ise Fransızca basın metnini Ramazan Oba okudu.

Kürt gençleri önümüzdeki günlerde Lozan’da açacakları enformasyon stantlarıyla 'Cenga Azadiyê Serbixin' eylemlerini sürdürecek.

BERN

Başkent Bern’deki eylem ise Bahnhofplatz’da gerçekleştirildi. Açıklamayı yapan TCŞ üyesi Özgür Semsûr, AKP-MHP rejiminin Medya Savunma Alanları başta olmak üzere Kurdistan’ın bir çok yerinde gerçekleştirdiği saldırılarda yenilgiye uğradıkça öfkesini Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecridi ağırlaştırmakla giderdiğini söyledi. “Ağır saldırılara rağmen İmralı’da Önderliğimizin gösterdiği insan üstü direniş bizlere ilham kaynağı olmakta, mücadele çizgimizi
belirlemektedir” diyen Semsûr’un konuşması ardından oturma eylemi yapıldı.