İsviçre Kadın Grevi’nden Cenevre eylemine destek

İsviçre'de 'Eşit işe eşit ücret' talebiyle genel greve giden kadınlar adına eyleme katılan Valentina Valmacco, “Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın paradigması Ortadoğu'da kadın mücadelesinin umudu olmuştur, Abdullah Öcalan serbest bırakılmalıdır" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik mutlak tecridin kaldırılması ve özgürlüğünün sağlanması talebiyle İsviçre'nin Cenevre kentinde bulunan Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önündeki oturma eylemi devam ediyor.

Eylem, geçtiğimiz günlerde Silêmanî’de silahlı saldırı sonucu katledilen Mezopotamya İşçiler Derneği Üyesi Hüseyin Arasan şahsında bir dakikalık saygı duruşuyla başladı. Ardından Cenevre Demokratik Kürt Toplum Merkezi Eşbaşkanı Mehmet Latif Çelebi bir konuşma yaptı.

Abdullah Öcalan üzerinde yürütülen mutlak tecritle Kürt halkının iradesinin teslim alınmak istendiğine vurgu yapan Çelebi, “KDP'nin Türk devletiyle olan ortaklığı ve ihanet çizgisi Kürt halkının değerlerine yönelik saldırılarla bir kez daha ortaya çıkmıştır” dedi.

Çelebi şöyle devam etti: “Başta BM, CPT ve Avrupa Konseyi (AK) olmak üzere uluslararası komplonun ortağı ve mimarları, ortaklıklarını İmralı tecrit sistemiyle sürdürmektedirler. Yetkili kurumların suskunluğunun sebebini Kürt halkı olarak bizler çok iyi bilmekteyiz. Önderliğimizin yaşamı ve güvenliğine ilişkin kaygılarımız giderilmediği ve yetkili kurumlar sorumluluğunu yerine getirmediği sürece alanları terk etmeyeceğiz.”

Çelebi’nin ardından İsviçre'de 'Eşit işe eşit ücret' talebiyle 3'üncü kez genel greve giden kadınlar adına eyleme katılan İsviçre Kadın Grevi aktivisti Valentina Valmacco bir konuşma yaptı. Tecridi kınayan Valmacco, “25 yıla yakın süredir tutsak edilen Kürt halkının lideri sayın Abdullah Öcalan serbest bırakılmalıdır. Son iki yıldan beri Abdullah Öcalan'dan haber alınamamaktadır. Feminist Kadın Grevi eylemcileri olarak yaşanan bu durumdan kaygı duyuyor, Kürt halkının taleplerini sahipleniyoruz. Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün Kürt halkına ve Ortadoğu halklarının özgürlüğünün önünü açacağına inanıyoruz. Uluslararası dayanışma göstererek Kürt kadınlarının sürdürdüğü direnişin yanında olduğumuzu bir kez daha dile getiriyoruz” diye konuştu.

Eylemde İsviçre Kürt Kadınlar Birliği'nin (YJK-S) 14 Haziran Kadın Grevi'ne yönelik mesajı da okundu.

Eylem, İsviçre'nin Zürih kentinde 25 Haziran günü düzenlenecek 10. Sakine Cansız Kadın Festivali'ne katılım çağrısı ardından sonlandırıldı.