GÖRÜNTÜLÜ

İsviçre’nin Ticino kantonunda DEM-KURD derneği halayla eşliğinde açıldı

İsviçre’nin İtalyanca konuşulan Ticino kantonunda Demokratik Kürt Kültür Derneği (DEM-KURD) derneği kuruldu. Kurulan dernek için Bellinzon’a kentinde büro açılışı gerçekleştirildi.

TİCİNO DERNEK AÇILIŞI

Açılışa İsviçre Demokratik Kürt Konseyi (CDK-S) eşbaşkanı Dilan Çetinkaya, eski milletvekili Ayşe Acar Başaran, Kürt siyasetçi Sıddık Batur, Ticino’da bulunan sosyalist kurum yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Kürdistan Özgürlük Mücadelesinde şehit düşen devrimciler için yapılan saygı duruşunun ardından dernek eşbaşkanları halkı selamladı. Daha sonra şehit anneleri tarafından dernek binasının açılışı gerçekleştirildi.


TECRİDE KARŞI MÜCADELE VURGUSU

Dernekte daha sonra yapılan halk toplantısında konuşan Kürt halk önderi Abdullah Öcalan üzerinden derinleşen tecride değinerek, Türk devletinin kendi hukukunu çiğneyerek, tecridi uyguladığını söyledi. Abdullah Öcalan’ın fikirleriyle halkların önderi olduğunu belirten Ayşe Acar Başaran, “Başlayan 3’nücü dünya savaşında Türk devleti Kürtleri statüsüz bırakmak istiyor. Bu sebepten dolayı sayın Öcalan üzerinden tecridi devam ettiriyor” dedi.

Tecrit konusunda yapılan başvurulara cevapsız bırakıldığına dikkat çeken Ayşe Acar Başaran, buna karşı halkların her yerde direnişi olduğuna ve bu direnişlerin büyütülmesi gerektiğini belirterek, “Bu mücadeleyi büyütmemiz lazım. Çünkü bu tecridi kırmalıyız. Sorunların çözüm adresi İmralı’dır. Bundan dolayı mücadeleyi büyütmek için tecride karşı her yerde direnişe geçmemiz gerekiyor” dedi. 

CDK-S adına konuşan eşbaşkan Dilan Çetinkaya ise “Ticino’da açılan dernekle birlikte önderimiz sayın Abdullah Öcalan’ın paradigması bu kantonun her bölgesine yayılacak. Şimdiden tüm arkadaşlara başarılar diliyorum” dedi ve Ticino’da yaşayan tüm yurtseverleri derneğe üye olmaya çağırdı. 

Bir diğer konuşmacı siyasetçi Sıddık Batur da Kürdistan dağlarında yürütülen mücadeleye değinerek, “Yürütülen savaşta umut bizim tarafımızda. Düşmanın umudu ve inancı yok. Güçlü bir mücadele ile bu yıl zafer elde edebiliriz. Yürütülen özgürlük mücadelesiyle Kürdistan özgürleştirilebilir. Kürdistan özgürleşirse insanlık da özgürleşir. Bu noktadan her yerde mücadele etmemiz gerekiyor. Omuz omuza vererek her gün mücadeleyi büyütmeliyiz. Herkes gücüyle bu mücadeleye katılması gerekiyor” dedi.

“Güneşimizi Karartamazsınız” eylemlerine değinen Batur, “Yaşamını yitirenleri saygıyla anıyorum. Şehitlerin mücadelesini büyütmek için tecride karşı büyük bir direniş göstermeliyiz” şeklinde konuştu.