İsviçreli Enternasyonalistler: Rojava halkına desteğinizi gösterin!

İşgalci Türk devletinin Kurdistan’a yönelik işgal ve soykırım saldırılarına karşı Riseup4Rojava tarafından başlatılan DAY X IS NOW (Şimdi Birlikte Hareket Edelim) kampanyasının startı bugün Cenevre ve Luzern’de verildi.

Cenevre ve Luzern kentlerinde Rojava Komiteleri'nin de desteğiyle İsviçreli enternasyonalistler öncülüğünde 'Kuzey Suriye'de savaşa hayır, Türk devletinin işgalini durdurun sloganıyla eylemler gerçekleştirildi.

CENEVRE

Cenevre kentinde Place de Neuve meydanında bir araya gelen enternasyonalistler bir miting düzenledi.

Eylem komitesi adına yapılan konuşmada, Türk devlet faşizminin 19-20 Kasım gecesi Rojava, Kuzey Doğu Suriye ve Güney Kurdistan'ın kurtarılmış topraklarına yönelik yeni bir operasyon başlattığına dikkat çekilerek şu ifadelere yer verildi: 

'Yoğun hava saldırıları ile Kobanê, Dêrik, Şehba, Minbic, Zirgan/Dirbesiyê ve Til Temir kentleri bombalandı. Güney Kurdistan'da Medya Savunma Alanları’n Türk savaş uçakları tarafından bombalandı. Saldırılar devam ediyor ve Türk rejiminin faşist lideri Erdoğan, Türkiye'de iktidarda kalmak ve bir sonraki seçimleri kazanmak için bölgeyi yıkım ve soykırımlarla tehdit ediyor. Yılın başından bu yana Rojava sürekli saldırılarla karşı karşıya kalırken, Başûr Kurdistan dağlarında Türk ordusu gerillaya karşı her gün kimyasal gaz kullanıyor.  

Son saldırılar, bölgede bir işgale ve soykırıma hazırlık olarak anlaşılmalıdır. İşte bu yüzden “X-day” kampanyasını başlatarak, herkesi buna göre Kürt halkının yanında birlikte hareket etmeye çağırıyoruz!'

LUZERN

'Şimdi Birlikte Hareket Edelim' kampanyasının startının verildiği bir diğer kent de Luzern’di. Rojava Komitesi'nin çağrısıyla Mühlenplatz'ta bir araya gelen kitle, işgal saldırılarına karşı gerilla mücadelesinin sahiplenildiği sloganlarla kent merkezine doğru yürüyüşe geçti.

Helvetiaplatz’da düzenlenen mitingde açıklama yapıldı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: '“İHA (İnsansız Hava Araçları) ve hava saldırıları, topçu ateşi, Türk destekli Suriye Ulusal Ordusu’nun yerel ve bölgesel saldırıları, su kesintileri, altyapıya yönelik saldırı, ambargo ve siyasi izolasyon gibi çeşitli politikalarla 3 yıldan fazla bir süredir Rojava her gün saldırıya uğruyor. ABD ve Rusya gibi uluslararası hegemonlar Türkiye'ye istediğini yapması için yeşil ışık yaktı. Rojava için tavrımız net olmalıdır. Rojava savaşta!  Rojava saldırı altında!  Bu yüzden bu kampanyanın startını şimdiden veriyoruz.  

(Rojhilatê Kurdistan ve İran'da da Rojava ve Güney Kurdistan'ın ağır bombalandığı gibi, sokaklarda mücadele eden halka yönelik baskının yeni bir aşamaya geldiğini görüyoruz. Tıpkı Türkiye gibi İran'ın da Kurdistan'ı bombaladığını görüyoruz. Bu durum, Kürt halkının gerçekliğini ve kendi kaderini tayin etmek istediklerinde nelerle karşılaştıklarını bir kez daha göstermektedir. Herkes anlamalı ki, “Jin, Jiyan, Azadî” sloganına hayat verenler Rojavalı kadınlarıdır, Kurdistan dağlarındaki gerillalardır, Kurdistan halkıdır! Rojhilat halkı ve İran sokaklarındaki mücadelesi, gerillaların direnişi ve Rojava halkının mücadelesi birdir ve birbirinden ayrı düşünülemez! Bu nedenle herkesi bir an önce harekete geçmeye ve sokağa çıkmaya çağırıyoruz!  Dünyanın neresinde olursanız olun, Rojava halkına desteğinizi gösterin!'
          [album=18046]