GÖRÜNTÜLÜ

İtalyan ve Kolombiyalı aktivistlerden KJAR’ın idam karşıtı kampanyasına destek

Doğu Kurdistan Özgür Kadınlar Topluluğu (KJAR) tarafından İran’da idamın sona erdirilmesi için başlattığı kampanyaya İtalyan ve Kolombiyalı aktivistler de destek verdi.

Doğu Kurdistan’da kadın hakları için mücadele eden örgütlerini bünyesinde toplayan KJAR (Komelgeya Jinên Azad a Rojhilatê Kurdistanê), Şîrîn Elemhûlî ve yoldaşlarının 9 Mayıs 2010’da idam edilmelerinin 14’üncü yıldönümünde “İdama Hayır, Özgür Yaşama Evet” kampanyası başlatmıştı. 

Dünyanın farklı yerlerinden çok sayıda kadın örgütünün destek verdiği kampanyaya bir destek de İtalyan ve Kolombiyalı aktivistlerden geldi. 

İtalya Torino Kadın Koordinasyonu, KJAR’a gönderdiği görüntülü destek mesajında, “kadın düşmanı rejimin ezdiği kadınlarla dayanışma içinde olduklarını” ifade etti. 

Mesaj şöyle: “Bizler, İtalya Torino Kadın Koordinasyonu olarak, İran'daki cinsiyetçi ve kadın düşmanı rejimin ezdiği kadınlarla dayanışma içinde olduğumuzu ifade ediyoruz. Özellikle de idama mahkum edilen iki Kürt kadının, Pexşan Ezizi ve Şerife Muhamedi'nin derhal serbest bırakılması çağrısında bulunuyoruz. Ölüm cezasına hayır, özgür bir yaşama evet. Jin Jiyan Azadî.”

Kolombiyalı aktivistler de destek verdiği kampanyaya ağustos ayının başında  Yunanistan, Makedonya ve İtalya’dan enternasyonalistler, kadın hakları aktivistleri Pexşan Ezîzî ile Şerîfe Muhammedî’ye verdiği idam cezasına karşı KJAR kampanyasına desteklerini eylemlerle ifade etmişti. 

Pexşan Ezîzî’ye 23 Temmuz günü, Şerîfe Muhammedi'ye ise 4 Temmuz günü idam cezaları verilmişti. Her iki kadın da haftalarca süren gözaltı sırasında ağır işkenceler ve insanlık dışı uygulamalara maruz kalmıştı.