Özgürlük Nöbeti 433’üncü haftasında Mannheim grubunda

Fransa’nın Strasbourg şehrindeki AK binası önünde düzenlenen Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, bu hafta Mannheim şehrinden gelen yeni bir grupla devam ediyor.

Strasbourg’daki Avrupa Konseyi (AK) önündeki özgürlük nöbetini her hafta olduğu gibi bu hafta da yeni bir grup devraldı. Geçtiğimiz hafta Almanya’nın Darmstadt şehrinden bir grubun yürüttüğü eylemi, 433’üncü haftasında Mannheim şehrinden gelen 4 Kürt yurtseveri devam ettiriyor.

KOMPLOYU KINADILAR

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için her an eylemde olunduğuna dikkat çekilen yeni grubun açıklamasında, Özgürlük Nöbeti eyleminin de bu kararlılıkla sürdürüldüğüne vurgu yapıldı.

Öcalan’a yönelik 9 Ekim Komplosu’nun 22’nci yılına gelindiği hatırlatılan açıklamada, komplonun içinde yer alan karanlık güçlerin hedefine ulaşamayacağı dile getirildi. Kürt halkının ‘Güneşimizi Karartamazsınız’ sloganıyla uluslararası komploya karşı mücadelesinin aynı kararlılıkla sürdüğünün altı çizilen açıklamada, “Başkanımız, her zaman Reber’imizdir. Geleceğimizin ışığıdır. Komplonun içinde yer alan tüm karanlık güçleri kınıyoruz ve diyoruz ki, hiçbir şekilde güneşimizi karartmaya güçleri yetmeyecek” denildi.

Kürt halkının KCK’nin hamlesini sahiplenmesi istenen açıklamada, Kürtlerin yaşadığı her alanda direnişe katılması çağrısı yapıldı.

433 HAFTADAN BU YANA SÜRÜYOR

AK önündeki Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a Özgürlük Nöbeti eylemi, 25 Haziran 2012’de başlatılmıştı. 433 haftasını geride bırakan eyleme bugüne kadar Avrupa ülkelerinden 2 bin civarında kişi katıldı. Eylemi Avrupa’daki Kürt kurum temsilcileri de belirli aralıklarla yürütürken, Avrupa Kürt Kadın Hareketi (TJK-E) bileşenleri de her ay en az bir özgün grupla eylemdeki yerlerini alıyorlar.