‘Önderimize yapılan zulmün hesabını soracağız’

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecridi kırmadan ve onu özgürlüğüne kavuşturmadan mücadeleden vazgeçmeyeceklerini vurgulayan gençler, “Biz Güneş’in çocukları, her zaman buradayız ve yapılan bu zulmün hesabını soracağız” dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki mutlak tecridin kırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde 25 Haziran 2012 tarihinden beri devam eden Özgürlük Nöbeti’ni, 578’inci haftasında Paris’in Evry banliyösünden gelen Mustafa Demir, Serhat Gümüş ve Miro Şeyhmus Bilen adlı gençler devraldı.

Mustafa Demir, iki yılı aşkın bir süreden beri hiçbir şekilde haber alınamayan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a yönelik tecride ilişkin şunları belirtti: “Önderimiz Abdullah Öcalan TC hükümeti tarafından mutlak tecrit altında tutuluyor. Bu, iki yılı aşkın bir süredir devam etmektedir. Bu yapılan, TC hükümetinin kendi yasasında bile yoktur. Buna rağmen insanlık dışı tecridi uyguluyor. Biz buradan sesleniyoruz; Avrupa Birliği ve insan hakları savunucuları neden konu Kürt ve Kurdistan olunca sessiz kalıyor? 45 milyonu bulan bir halkız ve önderimiz ağır işkencelere maruz bırakılıyor. Biz bu tecridi kırmadan, halkımızın önderi özgürleşmeden mücadeleden asla vazgeçmeyeceğiz. Biz Güneş’in çocukları, her zaman buradayız ve bu yapılan zulmün hesabını soracağız, Önderliğimizi özgürleştireceğiz. Bütün halkımızı bu duyarlılıkla alanlara ve Önderlik Nöbeti’ne davet ediyoruz.”

‘DÖRT PARÇA KURDISTAN OLARAK BİR OLALIM’

Serhat Gümüş ise Kürtçe yaptığı konuşmasında; Önderliğimize yönelik son yıllardan beri görülmemiş bir zulüm uygulanıyor. Bu sebeple alanlara çıkmalı, eylemler gerçekleştirmeliyiz. Önderliğimizi özgürlüğüne kavuşturalım. Bu konuda Lozan’ın yıl dönümündeyiz de; dört parça Kurdistan’da, Avrupa’da bir olalım, bir yüz yıl daha ezilmemek için örgütlülüğümüzü geliştirelim. Önderliğimizi özgürlüğüne kavuşturacağımıza inanıyorum. Buradayız, sizin de Önderlik Nöbeti’ne katılmanızı istiyoruz” ifadelerini kullandı.