GÖRÜNTÜLÜ

Önderlik Nöbeti 628. haftasında kararlılıkla sürüyor

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Fransa’nın Strasbourg kentinde 12 yıldır süren nöbet eylemini 628’inci haftasında Almanya’nın Hessen bölgesinden gelen bir grup devraldı.

ÖNDERLİK NÖBETİ

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi'nin öncülüğünde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve tecridin son bulması amacıyla Fransa'nın Strasbourg şehrinde 25 Haziran 2012’den bu yana “Özgürlük Nöbeti” eylemi yapılıyor.

Her hafta Avrupa’nın farklı ülkelerinden gelen bir grubun üstlendiği nöbet eylemini 628’inci haftasında Hessen’e bağlı Giessen’den gelen üç yurtsever devraldı. 

Nöbet eylemini yürüten Mehmet Şerif Narman, Hacı Mustafa ve Ömer İkman, uluslararası kurumların sessizliğine tepki göstererek, İşkenceyi Önleme Komitesi’ni (CPT) sorumluluklarını yerine getirmeye çağırdı. 

Grup adına konuşan Mehmet Şerif Narman, en az 40 aydır Kürt Halk Önderiden haber alınamadığını hatırlatarak, “Önderliğimize sahip çıkalım” çağrısında bulundu. 

Mehmet Şerif Narman, ekim 2023’te Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununa siyasi çözüm talebiyle küresel çapta başlatılan hamleye de dikkat çekerken, “Sessizliği kırmayı umut ediyoruz. İnsanlığın önderliğini özgürleştirmeliyiz” diye ekledi.