Özerk Yönetim gençlik heyeti Bremen’de

Temaslarda bulunmak üzere Bremen’e gelen Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nden gençlik heyeti, Bremen Üniversitesi ve Eyalet Parlamentosu’nda görüşme gerçekleştirdi.

Kuzey ve Doğu Suriye Özerk Yönetimi’nden çeşitli siyasi örgütlere mensup genç kadınlardan oluşan üç kişilik bir heyet, temaslarda bulunmak üzere Almanya’nın Bremen kentine geldi.

Bremen Üniversitesi, Bremen Eyalet Parlamentosu’nda temaslarda bulunan heyet, hem Rojava Devrimi’nin önemine değindi hem de Türk devletinin saldırıları hakkında bilgilendirmede bulundu.

Heyette şu isimler yer alıyor: Orta Doğu ve Kuzey Afrika'dan çeşitli demokratik gençlik örgütlerinin oluşturduğu bir ittifak olan Orta Doğu Gençlik İnisiyatifi'nin sözcüsü Medya Mohammed Said, Kuzey ve Doğu Suriye Kürt Gençlik Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi ve aynı zamanda Genç Kadınlar Birliği (Yekitîya Jinên Ciwan) Sözcüsü Nadia Yousef ve Suriye Demokratik Gençlik Konseyi'nin Arap olan sözcüsü Leena Tharir.

BREMEN ÜNİVERSİTESİNDE “GENÇLİK, EĞİTİM VE ÖZYÖNETİM” PANELİ

Özerk Yönetim delegasyonunun ilk durağı, Bremen Üniversitesi oldu. Rojava Üniversitesi ile ortak eğitim projeleri düzenleyen Bremen Üniversitesi’nde düzenlenen “Gençlik, Eğitim, Özyönetim” paneline katılan heyet, gençlik ve eğitim sorunu üzerine Rojava deneyimini paylaştı.

Rojava Üniversitesi ile Bremen Üniversitesi ortak öğrenci insiyatifi olan Initiative of Mutual Studies’in ev sahipliğinde konuşan Medya Mohammed Said, Nadia Yousef ve Leena Tharir, kapitalist sistemin gençliğe dönük politikası, demokratik toplumda gençliğin rolü, Ortadoğu’daki sorunlara çözüm önerileri ve gençliğin eğitim sorunu hakkında konuştu.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın demokratik konfederalizm projesinin Rojava Devrimi ile yaşam bulduğunu belirten heyet üyeleri, gençliğin eğitim sorunlarının çözümü için de Abdullah Öcalan’dan alıntılar yaparak, aşılabileceğini belirtti.

 

BREMEN EYALET PARLAMENTOSUNDAKİ TEMASLAR

Özerk Yönetim Heyeti, daha sonra Bremen Eyalet parlamentosunu ziyaret etti. Heyet önce Bremen Eyalet Parlamentosu genç vekiller toplantısına katıldı. Daha sonra ise parlamentoda Yeşiller Partisi Üyesi ve Eyalet Parlamentosu Başkan Yardımcısı Şahanım Görgü, Die Linke üyesi ve aynı zamanda Parlamento Sekrateryası Cındi Tuncel ve Die Linke parlamenteri Muhlis Kocaga ile görüştü.

Heyet önce Özerk Yönetim sınırlarında gençlik örgütlenmesi, genç kadın çalışmaları, öz savunma ve örgütlenme faaliyetleri hakkında bilgilendirmede bulundu. Özerk Yönetim sınırlarında farklı dil kültür ve etnik toplulukların bir arada yaşamasını engellemek amacıyla Türk devletinin işgal saldırılarına değinen heyet, Özerk Yönetim’in siyasi statüsünün tanınması gerektiğinin altını çizdi.

Bremen Eyalet Parlamentosu’ndaki görüşme sonrası Lagerhaus’ta düzenlenen panele katılan heyet, Türk devletinin işgal saldırıları ve Rojava Devrimi hakkında bilgilendirmelerde bulundu.