Özgürlük Nöbeti 583’üncü haftasında: Önderliksiz yaşam olmaz

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Fransa’nın Strasbourg kentinde devam eden nöbeti, 583’üncü haftasında başkent Paris’ten gelen grup devraldı.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve tecridin son bulması amacıyla Fransa’nın Strasbourg şehrinde 25 Haziran 2012 tarihinde başlattığı “Özgürlük Nöbeti” devam ediyor.

Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada Avrupa'daki Kürt halkı ve dostlarının haftalık nöbetler şeklinde yürüttüğü eylemi bu hafta Fransa’nın başkenti Paris’in Drancy banliyösünden gelen üç yurtsever devraldı.

Grupta Fazil Kobanê, Mustafa Girişkin ve Mehmet  Acar yer alıyor.

Grup adına konuşan Fazil Kobanê, 583 haftadan beri Kürt Halk Önderi’nin fiziki özgürlüğü için nöbette olduklarını hatırlatarak, “Neredeyse üç yıldan beri Önderliğimizden haber alamıyoruz. CPT’nin önündeyiz. Kendisiyle görüştüğünü söyleyen CPT herhangi bir rapor sunmadı, bilgi vermedi” dedi ve  Kürt halkının buna karşı sesini yükseltmesi gerektiğini ifade etti.

Fazil Kobanê, “Bazen Önderlik için alanlara çıkıp “Önderliksiz yaşam olmaz” sloganı atıyoruz ama bu lafta kalmamalı. Özellikle gençler ve kadınlar, bütün toplum olarak birlikte pratiğini ortaya koymalıyız” dedi.