Özgürlük Nöbeti eylemcileri: 4 Nisan özgür kadının doğuşudur

Özgürlük Nöbeti’ni devralan yeni grup, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın doğum gününü kutlayarak, 4 Nisan’ın başta özgür kadın devrimi olmak üzere Kürt halkının yeniden doğuşu anlamına geldiğini belirtti.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisitiyatifi’nin 25 Haziran 2012 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılması ve fiziki özgürlüğünün sağlanması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı Özgürlük Nöbeti, 511.haftasına girdi.

Her haftasını Avrupa’daki Kürtler ve mücadele dostlarının gruplar şeklinde sürdürdüğü eylemi, yeni haftasında, Fransa’nın Toulouse kenti Demokratik Kürt Toplum Merkezi üyeleri devraldı.

Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada devam eden nöbet eylemini devralan yeni grupta Çiğdem Yıldırım, Zelal Yıldız, Mervan Yıldırım ve Yusuf Çiftçi yer alıyor.

Grup adına konuşan Çiğdem Yıldırım, Kürtler açısından çok önemli bir tarih olan 4 Nisan’a denk gelen haftada nöbeti devraldıklarını belirterek, bu açıdan mutlu ve sevinçli olduklarını belirtti.

“Önderimizin 73.yaş gününü kutluyoruz” diyen Çiğdem Yıldırım, 4 Nisan’ı Özgür Kadın Devrimi olarak ele aldıklarını ifade etti.

“4 Nisan aynı zamanda Kürt halkının yeniden varoluşudur” diyen Çiğdem Yıldırım, bu değerlere sahip çıkılması gerektiğinin altını çizdi.

Nöbet eylemine sahip çıkmanın değerlerin kendisine sahip çıkmak anlamına geldiğini belirten Yıldırım, “Strasbourg’dan tüm Kürt halkına nöbet eylemine ve Önderliğimize sahip çıkma çağrısında bulunuyoruz” dedi.

“Başka bir yaşam istiyorsak ancak bu Önderliğimizin özgürlüğüyle sağlanabilir” diyen Çiğdem Yıldırım, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın esaretini asla kabul etmeyeceklerini vurguladı.

Çiğdem Yıldırım, “Kürdistan’daki halkımız nasıl ki her şeye rağmen ayakta kalıp mücadele edebiliyorsa, biz de burada dimdik ayakta durup mücadele etmek zorundayız” dedi.