Özgürlük Nöbeti’ni Creil grubu devraldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Fransa’nın Strasbourg kentinde devam eden nöbet eylemini 574’üncü haftasında Creil’den gelen yurtseverler devraldı.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve tecridin son bulması amacıyla Fransa’nın Strasbourg şehrinde 25 Haziran 2012 tarihinde başlattığı “Özgürlük Nöbeti” aralıksız bir şekilde devam ediyor.

Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada Avrupa'daki Kürt halkı ve dostlarının haftalık nöbetler şeklinde yürüttüğü eylemini 574’üncü haftasında Fransa’nın Creil kentinden gelen grup devraldı.

Grupta Mahmut Çelebi, Şafi Çelebi ve Gani Işık devraldı.

Eylemciler adına konuşan grup sözcüsü Mahmut Çelebi, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için tuttukları nöbetin 12’nci yılına girdiğini hatırlattı. Çelebi, “Uzun süredir Önderliğimizden haber alamıyoruz. Türk devletinin bu insanlık dışı yaklaşımını ve bunun karşısında kendi ilke ve hukukunu çiğneyen başta İşkenceyi Önleme Komitesi CPT olmak üzere uluslararası kurumları kınıyoruz. Bu devletlerin Kürt halkının endişelerini gidermemesi üzücüdür. Türk devletinin Rojava’ya ahlak dışı saldırılarını da durdurmalılar. Bizim için tek yok mücadeledir, birliktir. Kürt halkına mücadele çağrısında bulunuyorum” dedi.