Özgürlük Nöbeti’ni FEDA üyeleri devraldı

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü için Fransa’nın Strasbourg kentinde devam eden nöbet eylemini 581’inci haftasında devralan FEDA üyeleri, 29 aydır haber alamadıkları Abdullah Öcalan’a uygulanan işkenceye karşı AK ve CPT’yi göreve çağırdı.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve tecridin son bulması amacıyla Fransa’nın Strasbourg şehrinde 25 Haziran 2012 tarihinde başlattığı “Özgürlük Nöbeti” 581’inci haftasında.

Avrupa Konseyi (AK), İşkenceyi Önleme Merkezi (CPT), Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) gibi kurumların buluştuğu ortak noktada Avrupa'daki Kürt halkı ve dostlarının haftalık nöbetler şeklinde yürüttüğü eylemini bu hafta Demokratik Alevi Federasyonu (FEDA) yöneticileri devraldı.

Grupta Aytaç Özveren, Ali Samer ile Hasret Özveren yer alıyor.

Grup adına konuşan Aytaç Özveren, “Başkanımızdan 29 aydır hiçbir haber alamıyoruz. Bu kabul edilecek bir şey değil. İnsanlıktan nasibini almamış AKP-MHP faşizminin Başkanımıza ve biz Kürt halkına yaptıklarını kabul etmiyoruz. Bize dayatılan bu barbar uygulamalara karşı direneceğiz. Başkanımıza, mücadelemiz ve halkımıza sahip çıkacağız. Avrupa Konseyi’ni ve CPT’yi görevlerini yapmaya çağırıyoruz. Artık 3 maymunu oynamayı bırakmalılar. 50 milyonluk bir halkı görmezden gelemezler. Bu tutum Avrupa’ya yakışmıyor. Her ne bedel olursa olsun Başkanımız için ödemeye hazırız. Bunun nöbetindeyiz ve gelmeye devam edeceğiz” dedi.