Özgürlük Nöbeti’ni Mannheim grubu devraldı

Avrupa kurumlarının bulunduğu ortak noktada devam eden Abdullah Öcalan’a Özgürlük Nöbeti’ni 547’nci haftasında Mannheim’den gelen aktivistler devraldı.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin 25 Haziran 2012 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve tecridin kırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı Özgürlük Nöbeti, 547’nci haftasında devam ediyor.

Her haftasını Avrupa’da yaşayan Kürtler ve dostlarının sürdürdüğü nöbet eylemini yeni haftasında Almanya’nın Mannheim kentinden gelen grup devraldı.

Grupta Mahmut Kasem, Kerim Tüzün, Fatih Dağ ve Mustafa Yıldız yer alıyor.

Grup adına konuşan Mahmut Kasem, son iki yıldır Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan haber alınamadığına dikkat çekerek, “CPT’nin İmralı’ya ziyaretinde Önderlik ile görüştüğünü söylemesini, ancak görüşmediğinin ortaya çıkmasını ne Kürt halkı ne de dostları kabul etmemektedir. Bu durumu kınıyoruz. Aslında bu konuda söylenmedik söz, yürünmedik yol, olmamış miting, verilmemiş bedel kalmamıştır. Ama maalesef başta Avrupa kurumu olan CPT’nin ve dünyanın sessiz kalmasını Kürt halkı ve dostları olarak kınıyoruz. Bilsinler ki bu mücadele sonuna kadar devam edecektir. Başkan Apo özgür olana kadar bu nöbet olacak, Kürt halkı da ayakta olacaktır” dedi.

Kerim Tüzün ise Türk devletinin Başûr ve Rojava Kurdistanı’na yönelik bombardımanlarını, özellikle Kurdistan Özgürlük Gerillası’na yönelik kimyasal silah saldırılarını kınadı.

Tüzün, 547’nci haftada Mannheim grubu olarak Strasbourg’da Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğü talebiyle nöbet tutacaklarını söyledi.