Özgürlük Nöbeti’ni Teko-JIN üyeleri devraldı

Onuncu yılında kararlılıkla devam eden Özgürlük Nöbeti’ni, yeni haftasında Teko-JIN üyesi kadınlar devraldı. Grup adına yapılan açıklamada “Kadınların mücadelesi Önder Apo’nun özgürlüğünü sağlayacaktır” denildi.

Abdullah Öcalan’a Özgürlük İnisiyatifi’nin 25 Haziran 2012 tarihinde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın fiziki özgürlüğünün sağlanması ve üzerindeki mutlak tecridin kırılması amacıyla Fransa’nın Strasbourg kentinde başlattığı Özgürlük Nöbeti, 10. yılında kararlılıkla sürüyor.

Avrupa kurumlarının buluştuğu ortak noktada devam eden ve her haftasını Avrupa’daki Kürt halkı ve dostlarının gruplar şeklinde sürdürdüğü nöbeti, 508.haftasında Jinên Ciwanên Tekoşer (Teko-JIN) üyesi kadınlar devraldı. Grupta Şitîl Kaya, Zîlan Sertur, Azime Acar ve Sara Avaşîn yer alıyor.

Grup adına açıklamada bulunan Azime Acar, “Önder Apo’nun özgürlüğünün sağlanması amacıyla bu haftaki nöbeti Teko-JIN üyeleri olarak biz devraldık” dedi.

Başta Kürt halkı olmak üzere özgürlükleri için mücadele eden tüm halklar, inançlar ve ezilenlerin Newroz Bayramı’nı kutlayan Azime Acar, Newroz’un direnişin ve dirilişin bayramı olduğuna dikkat çekerek, “Önder Apo ve gerillanın Newroz’unu kutluyoruz” dedi.

Azime Acar, “Genç kadınlar olarak özgürlüğümüzün garantisi Önderimizin özgürlüğünden geçiyor. Önderliğimizin özgürlüğü sağlanıncaya kadar biz kadınların mücadelesi devam edecektir” dedi.

Azime Acar, “Nöbet eylemi aynı zamanda Önderliğimizin mücadelesinin temsiliyetidir” diyerek tüm Kürt halkının mücadeleye katılması çağrısında bulundu.