Şampiyonlar Ligi maçında Abdullah Öcalan posterleri açıldı

İngiltere’de oynanan Manchester United – Galatasaray maçı sırasında Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan posterleri açıldı.

Kürt gençleri, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü üzerindeki tecride dikkat çekmek ve özgürlüğünü talep etmek için Manchester United – Galatasaray arasında oynanan Şampiyonlar Ligi maçında, Abdullah Öcalan posterleri açtı ve sloganlar attı.

Gençler, yaklaşık 80 bin kişinin bulunduğu stadyumda tüm engellemelere ve ırkçı taraftarların saldırılarına rağmen kararlılıkla eylemi gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Polislerin gençlere saldırıları stadyum dışında da devam etti. Eylemde Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü sağlanana kadar direnişin devam edeceği vurgulandı.

Eylem ardından bir açıklama yapan gençler, “Tüm insanlık ilkelerini ve hukuku ayaklar altına alan ve faşist Türk devleti eliyle sürdürülen İmralı işkence sistemini kırmak, Önder APO’nun sağlığı, güvenliği için mücadele etmek temel önceliğimizdir” dedi.

Avrupa Konseyi ve İşkenceyi Önleme Komitesi’nin (CPT) sessizliğini kınayan gençler, “Avrupa’da yaşayan tüm devrimci gençleri Önder APO’nun fiziki özgürlüğü için alanlarda direnmeye çağırıyoruz’’ diye ekledi.