GÖRÜNTÜLÜ

Şehid Helmet Gabar Londra’da anıldı

Tevgera Azadî, beş yıl önce işgalci Türk devletinin hava saldırısında şehit düşen Helmet Gabar’ı kitlesel bir etkinlik ile andı.

ŞEHİT HELMET GABAR'IN 5. ŞEHADET YIL DÖNÜMÜ

Tevgera Azadî-Britanya tarafından Londra KCC binasında 5 Temmuz 2019 yılında şehit düşen KCK Başkanlık Konseyi ve PKK Merkez Komite Üyesi Helmet Gabar’ın (Diyar Xerîb) şehadet yıl dönümü dolayısıyla bir anma etkinliği gerçekleştirildi.

Helmet Gabar’ın fotoğraflarının yer aldığı bir anma masasının kurulduğu etkinlikte Kurdistan Özgürlük Şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Kürt Kadın Hareketi üyeleri de şehidin fotoğraflarının etrafında mumlar yaktı.

Sık sık, “Şehîd namirin”, “Bijî Serok Apo” sloganlarının atıldığı etkinlikte Helmet Gabar’ın yaşamını konu alan sinevizyon gösterimi yapıldı.

 

Etkinlikte KCDK-Başûr Temsilcisi Şiwan Heval ve Kürt Halk Meclisi’nden Ercan Akbal birer konuşma yaptı. Kurdistan’da bir kahramanlık bir de ihanet çizgisinin olduğuna dikkat çekilen konuşmalarda, Helmet Gabar’ın daha genç yaşlarda ihanete karşı direnişin, işbirlikçi çizgiye karşı Kurdistan yurtseverliğinin öncü bir neferi olduğu ifade edildi. Helmet Gabar’ın Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’a olan bağlılığı, fikri ve felsefesini yaşama geçirme konusundaki kararlılığı, özellikle Başûrê Kurdistan’da özgürlük çizgiyi yaşamsallaştırdığı dile getirildi.

Yapılan konuşmaların ardından etkinlik alkış ve sloganlarla sona erdi.