Şehit annesi: Tecride karşı her yerde ayağa kalkalım

Şehit annesi Süreyya Saklı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'a yönelik tecride karşı Hannover'deki yürüyüşe çağırdı, “Herkes ayağa kalkmalı" dedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’dan 21 aydır herhangi bir haber alınamaması üzerine Avrupa’daki Kürt gençlik örgütleri Tevgera Ciwanen Şoreşger (TCŞ) ve Jinen Ciwanen Tekoşer (TekoJIN), Avrupa geneli eylem çağrısı yaptı.

 Almanya’nın Hannover kentinde 17 Aralık'ta saat 14:30’da eylem düzenlenecek. Eyleme gençlerin yanı sıra toplumun farklı kesimlerinden kadın, yaşlı, çocukların da katılacağı belirtildi. Gençler öncülüğünde düzenlenecek yürüyüşe katılacağını belirten Süreyya Saklı, Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan üzerindeki tecride tepki gösterdi.

 Bursa’nın Mudanya ilçesinde 4 Haziran 2012 tarihinde bedenini ateşe vererek fedai eylem düzenleyen ve tecridi protesto eden Mehmet Şerif Saklı’nın annesi Süreyya Saklı, yürüyüşe katılacağını belirtti, "Önderliğimiz üzerindeki bu tecridi kabul etmiyoruz” dedi.

 'AVRUPA'DA AYAKLANALIM'

Saklı, şunları söyledi:

"Ben de şehit annesiyim. Benim oğlum, Önderlik üzerinde yine benzer tecrit vardı ve o da gidip bedenini ateşe verdi. Bugün yine Önderliğimiz ağır tecrit altında, kendisinden haber alamıyoruz. Önderliğimiz yaşıyor mu yaşamıyor mu, nasıldır, onun hakkında herhangi bir bilgimiz yok. Önderliğimiz üzerindeki bu tecridi kabul etmiyoruz. Avrupa’da yaşayan vicdan ve güç sahibi ne kadar genç, kadın, yaşlı varsa onlara çağrı yapıyoruz, ayaklansınlar! Önderlik üzerindeki tecridi kabul etmesinler. Ve çocuklarımıza karşı kullanılan kimyasalı kabul etmiyoruz. Herkes ayağa kalksın, harekete geçsin. Yarın Hannover’deki gençlerin yürüyüşü var. İstiyoruz ki herkes, kadın, yaşlı, erkek herkes gençlerimizle birlikte ayağa kalksın ve Önderliğimiz üzerindeki tecridi kabul etmiyoruz desin."

Öte yandan TCŞ aktivisti Navdar Elih ise Hannover’deki yürüyüşe katılım çağrısı yaparak, “Önder Apo üzerindeki tecridi protesto edelim” diye konuştu. Navdar Elih, "Biz TCŞ olarak Serok Apo üzerindeki tecride karşı bu ayın 17’sinde Avrupa geneli bir yürüyüş düzenliyoruz. Eyleme katılalım, tecridi protesto edelim" dedi.