Şehit Avesta Tekoşîn için Torino’da anma

Haziran’da şehit düşen Avesta Tekoşîn için ailesinin de katılımı ile Torino’da düzenlenen anma etkinliğinde tecride ve imha saldırılarına karşı mücadele mesajı verilirken Yazar Laura Schrader, şehide ithafen Şair Ahmad Hardi’nin bir şiirini okudu.

Medya Savunma Alanlarında geçtiğimiz Haziran ayında şehit düşen Avesta Tekoşîn (Mizgin Aşkara), İtalya'nın Torino kentinde anıldı.

Anmaya şehidin ailesinin yanı sıra Kurdistanlılar ve İtalyan dostları da katıldı. Anmada, Avesta Tekoşîn’in Türk devletinin KDP’nin işbirliği sonucu düzenlediği hava saldırısında şehit düştüğü belirtilerek, işgal ve imha saldırılarına karşı daha keskin bir duruş sergilenmesi gerektiği ifade edildi. Tecride de dikkat çekilen anmada, “Önder Apo üzerinde yürütülen izolasyon ve işkence rejimine karşı ayaklanmalı ve tecridi durdurmalıyız denildi.

Anma etkinliğinde İtalyan Yazar Laura Schrader, Şehit Avesta Tekoşîn’e ithaf ettiği Kürt Şair Ahmad Hardi'nin bir şiirini okudu. Schrader, “NATO’nun ikinci büyük ordusuna karşı savaşırken şehit düşen komutan Avesta Tekoşîn’e ithaf ediyorum” dedi.