Şehit Azad Şergeş ve 2 yoldaşı Viyana’da anıldı

15 Haziran günü şehit düşen 3 şehit için yapılan anmada, bir dönem Viyana’da çalışma yürüten Azad Şergeş ile olan anılarını anlatan arkadaşları, “Öğretmekten bıkmayan bir arkadaştı. Yolumuzu aydınlatan Azad yoldaşı unutmayacağız” dedi.

Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na yönelik yürüttüğü savaşta 15 Haziran günü Xakurkê’de şehit düşen Asya Kanîreş (Kadriye Tetik), Azad Şergeş (Thomas Johann Spiess) ve Koçer Medya (Diyako Saîdî), Avusturya’nın başkenti Viyana’da gerçekleştirilen bir etkinlikle anıldı.

DEM-KURD’da düzenlenen anmaya çok sayıda Kurdistanlı katıldı. Anılarına saygı duruşuyla başlayan etkinlikte Avusturya’da bir süre gençlik çalışmaları yürüten Azad Şergeş anlatıldı. Arkadaşları, şunları belirtti: “Azad yoldaşın gülüşü, bize hissettirdiği yoldaşlığını unutmayacağız. Bize bir enternasyonalist olarak özgürlük mücadelesini öğreten ve tanıştıran bir arkadaştı, Viyana’da çoğu insanı etkilemişti. Azad Şergeş’in öncülüğünde yapılan eylemler başarılıydı. Hayata bakış açısı, motivasyonu ve örgüte karşı olan sevgisi bizi hep şaşırtmıştır. Çok eğitimli bir insandı. Onunla oturup çay içtiğimizde bile bize Önder Apo’nun felsefesini anlatıyordu. Özgürlük Mücadelesinde Gençlik Hareketi’nin önemini belirtiyor, bizi özgür Kurdistan dağlarında bekleyeceğini söylüyordu. Bize Kurdistan tarihini, soykırımları anadilin önemini anlatıyordu. Öğretmekten bıkmayan bir arkadaştı. Genç kadınlara ‘Bir kadın gerilla gibi düşünün ki gelecekte siz de onlar gibi güçlü olasınız’ diyordu. Yolumuzu aydınlatan Azad yoldaşı asla unutmayacağız. Unutursak kalbimiz kurusun. Ona ve tüm devrim şehitlerine sözümüzdür; intikamlarını alacağız.”

Konuşmalar ardından üç şehit için hazırlanan sinevizyon izletildi.  Anma, “Şehîd namirin" ve "Bijî Serok Apo" sloganları ile sona erdi.