Şehit Firaz Dağ mezarı başında anıldı

Reqa’da 26 Eylül 2017 yılında şehit düşen YPG savaşçısı ve gazeteci-yönetmen Mehmet Aksoy’un (Firaz Dağ) mezarı kitlesel olarak ziyaret edildi ve anıldı.

“Kapitalizme teslim olmayın. Maddiyata, çirkin ilişkilere, sevgisizliğe, saygısızlığa, yozluğa, eşitsizliğe teslim olmayın” diyen ve YPG Basın Birimi’nde iken 26 Eylül 2017 yılında Reqa’da şehit düşen yönetmen, yazar ve gazeteci Mehmet Aksoy (Firaz Dağ), Londra Highgate Mezarlığı’nda ailesi ve sevenleri tarafından anıldı.

Ailesi, yoldaşları ve arkadaşları sabah saatlerinde Londra Highgate Mezarlığı’nda bir araya geldi. Firaz Dağ’ın mezarına çiçekler ve güller bırakıldı. Anmaya katılan analar mezar başında ağıtlar yaktı. Anaların dengbêjî tarzda Firaz ve şehitler için yaktıkları ağıtlar duygu dolu anlar yaşattı.

'SEYİT EVRANLAR, FİRAZ DAĞLAR YOLUMUZU AYDINLATIYOR'

Britanya Devrimci Gençlik Hareketi, enternasyonal gruplar ile Kürt Halk Meclisi üyelerinin de katıldığı anmada , Seyit Evranlardan Firaz Dağlara kadar şehitlerin yollarını aydınlattığı vurgulandı.

Britanya TCŞ adına yapılan konuşumda, Şehit Firaz Dağ’ın yaşamı duruşu ve tercihleri ile kapitalist moderniteye karşı direnişi ve özgürlük çizgisini yükselttiği ifade edildi. Gençliğin Firazların ve Seyit Evranların ruhuyla mücadeleyi yükselteceği dile getirilerek, “Önder Apo’nun çizgisinde fedailik, fedakarlık ve eşit özgür bir Kurdistan, demokratik bir Ortadoğu yolunda şehitler yolumuzu aydınlatıyor” denildi.

'İDEALLERİNİ GERÇEKLEŞTİRECEĞİZ'

Kürt Halk Meclisi adına bir konuşma yapan Ercan Akbal, Firaz Dağ’ın kapitalist modernitenin sunduğu tüm olanakları elinin tersiyle ittiğini söyleyerek, “Firaz Dağ halklara, gençliğe; hepimize yaşamı, duruşu  ve duyguları ile bir rehber, bir öğretmen oldu” dedi. İşbirlikçiliğe ve tasfiyeciliğe karşı özgürlük çizgisinin Firaz Dağlar ve Seyit Evranların çizgisi olduğunu vurgulayan Akbal, “Hakikatin izinde yürüdüler ve tüm yaşamlarını bu hakikate göre şekillendirdiler. Büyük bir emeğin sahibi olan şehitlerimize bağlı kalacağımızı, onların ideallerini gerçekleştirme sözünü yineliyoruz” diye vurguladı.

Konuşmaların ardından gençler Firaz Dağ’ın mezarı başında “Çerxa Şoreşê” marşını okudu. Kitle marşa eşlik ederken, sık sık, “Şehîd namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganları atıldı.

Firaz Dağ’ın mezarı akşam saatlerine kadar Londra’da gencinden yaşlısına kadar birçok kişi tarafından ziyaret edilerek, mezarına çiçekler bırakıldı.