Şehit Jêhat Kop ve yoldaşları için anma

Garê’de şehit düşen Jêhat Kop ve beraberinde şehit düşen 4 Kurdistan Özgürlük Gerillası için Marsilya’da taziye ve anma etkinliği gerçekleştirildi.

Fransa’nın Marsilya kentinde 29 Nisan 2019’da Garê’de 2019 yılında şehit düşen Jêhat Kop (Bilal Kırmızıyıldız) için Marsilya Demokratik Kürt Toplum Merkezi’nde taziye kuruldu.

Jêhat Kop’un ailesi sabah saatlerinden itibaren taziyeleri kabul etti. Daha sonra 16.30’da Jêhat Kop ile birlikte şehit düşen Zîlan Amed (Sozdar Osê), Roj Qamişlo (Xezal Muhammed), Baz Mordem (Emre Dokuner) ve Alîşêr Amed (Ömer Karabulut) için anma etkinliği gerçekleştirildi. Salonda hazırlanan şehit köşesi ile birlikte PKK’nin şehit düşen öncü kadroların ve Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posteri asıldı.
Şehit Aileleri Komitesi’nin organize ettiği anma, Kurdistan devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşu ile başladı. Komite’nin kitleyi selamlayan konuşması ardından şehitler için hazırlanan sinevizyon gösterildi.

Burada Siyasetçi Ferman Garzan bir konuşma yaptı. Şehitler hakkında konuşmanın çok zor olduğunu ifade eden Garzan, “Her şehit Kurdistan’ın özgürlüğü için kendini feda ediyor. Bunun önemini bilerek hareket etmeli, sahiplenmeliyiz. Eğer Kürt gençleri her türlü tekniğe karşı savaşıyorsa, bu halkın onurlu yaşaması içindir. Biz de onlara layık olmak için mücadele etmeliyiz. Şehitlerimizin hayali olan Kurdistan’ı özgürleştireceğiz” dedi.

Anma “Şehîd namirin” ve “Bijî Serok Apo” sloganları ile sona erdi.