Şehit Yadin Bulut Hamburg'da anıldı

Xakurkê'de 24 Ağustos 2023'te şehit düşen HPG gerillası Yadin Bulut (Rizgar Suwar), Hamburg'da düzenlenen bir etkinlikle anıldı.

Anma etkinliğine Yadin Bulut'un ailesi ve çok sayıda Kurdistanlı katıldı.

'ŞEHİTLERE LAYIK OLMALIYIZ'

Etkinlikte söz alan KOMAW temsilcisi Cenap Yeter, şunları söyledi:

"Şehitlerimiz halkımızın daha adaletli ve daha özgür bir geleceği için canlarını verdiler. Canlarını verirken de asla tereddüt etmediler.

Düşmanımız vahşi ve barbar bir düşman olduğu için daha da şehit vereceğiz. Şehadet insanlık için en büyük onurdur. Önemli olan bunlara nasıl layık olduğumuzdur. Her insanın mutlaka halkı için yapabileceği bir hizmeti olmalıdır."

Hamburg Şehit Aileleri Komisyonu adına konuşan Ayten Durmuş, "Anneler olarak böylesi acıları bir daha yaşamak istemiyoruz" dedi.

Yadin Bulut'un kuzeni Fırat Bulut da, Yadin'in adını Şêx Saîd direnişinin efsanevi komutanlarından olan Yado'dan aldığını belirtti.

Yadin Bulut'un ailenin üçüncü şehidi olduğunu söyleyen Fırat Bulut, şöyle konuştu: "Yadin heval şehit olurken, aramızdan ayrılırken bile bütün aileyi bir araya topladı. Yadin arkadaş ile birlikte şehit düşen her bir arkadaş farklı bir parçadan. Biri Rojavalı, biri Rojhilatlı. Şehidimiz Yadin de Bakurlu. Yani ulusal birlik mücadele ile oluyor. Ben hapishanedeyken Dezam Yadin özgür dağlara gitti. Daha katılım yapmadan Xeylan’da, köyünde sürekli arkadaşlarla iç içeydi. Köyümüz Xeylan özelinde Palu, Kurdistan mücadelesinde önemli değerler üretmiştir. Her bir ağacın altında, her bir tepede Yadin ve arkadaşlarının izleri ve anıları vardır. Heval Rizgar, adını Şêx Saîd direnişi sonrası Çewlîk’te, Xarpêt’te gerillacılık yapan Yado Paşa'dan alıyor. Bundan sonra da Yadin ismi, yeni doğan çocuklarımıza verilecek ve emekçi yönü ile, fedakarlığı ile iz bırakan Yadin Dezamız’ın ismi hep yaşayacak. Yadin'in şehit düşmesi bizi üzmüştür. Şimdi her bir Xeylan’i Kebir evinde ‘Keye Ma Veşa’ ağıdı yankılanıyor. Fakat biz hecal Yadin'i mücadelesi ile hatırlayacağız. Abisi Emin Bulut’un silahını yerde bırakmayan Yadin Bulut, yani Rizgar Suwar’ın anıları bizim de yolumuzu aydınlatacaktır." 

Şehit babası Selahattin Bilin ise şehitlere layık bir yaşamın sahibi olunması gerektiğini dile getirdi.

Belçika NAV-DEM adına konuşan temsilcinin ardından Yadin Bulut'un fotoğraflarından oluşan bir köşe oluşturuldu ve sinevizyon gösterimi yapıldı.