Şêx Saîdê Kurdî Camisi'nin kongresi yapıldı

Almanya’nın Bremen kentinde, Saîdê Kurdî Camisi'nin 20'nci kongresi yapıldı.

Gençlik Eğitim Merkezi’nin salonunda yapılan kongre, Kürdistan Özgürlük Mücadelesi şehitleri için yapılan saygı duruşu ve Kur'an-ı Kerim'in okunmasıyla başladı.

Kongrede, Kürdistan İslam Toplumu Federasyonu (CÎK) Başkanı Hafız Ahmet Turhallı ve üyeler serbest kürsü ile görüşlerini dile getirdi.

Konuşmalarda, İslam'ın yanlış kişi ve çevrelerden öğrenilmemesi gerektiği, İslam'ı kaynağından öğrenenlerin mezhepçilik, milliyetçilik yapamayacağı ifade edildi.

İslam'ın özünün adalet ve barış olduğunun vurgulandığı konuşmalarda, Erdoğan ve Esad diktatörlüğüne, DAİŞ'in zulmüne dikkat çekildi.

'AKP'YE DESTEK, TÜRK IRKÇILIĞINA HİZMET ETMEKTİR'

Konuşmalarda, "Halkımızın gözünü boyamak, Saray ve etrafının çıkarı için secdeyi saraya sokmuşlar, oysa İslam peygamberi bunu reddetmiştir" mesajı da verildi.

Turhallı, AKP'ye destek vermenin Türk ırkçılığına hizmet edeceğini söyleyerek, kadın ve çocuklara dönük AKP döneminde artan saldırılara da değindi. Turhallı, AKP'nin suçlarını gizlemek için İslam'ı kullandığını kaydetti.

Kongrede dokuz kişilik yeni yönetim oluşturuldu. Kadın cemaatinin de seçimlerinin ardından yönetim sayısı netleştirilecek.