Aarau'da Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için stant kuruldu

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü ve Kürt sorununa siyasi çözüm için 10 Ekim’de başlatılan küresel hamle kapsamında İsviçre’nin 11 merkezinde kurulan özgürlük komiteleri çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Aarau kentinde stant kuruldu.

İsviçre'de kadın meclisleri ve gençlik hareketleri öncülüğünde sürdürülen kampanya, kent merkezlerinde kurulan bilgilendirme stantları, halk toplantıları, merkezi ve bölgesel yürüyüşlerin yanısıra siyasi parti, sivil toplum kuruluşları ile basın yayın kuruluşlarıyla yapılan görüşme ve dosya sunumlarıyla devam ediyor.

15 Kasım günü Aarau kentinde Rojbîn Kadın Meclisi üyeleri tarafından birçok kurum ziyaret edilerek görüşmeler gerçekleştirildi. Meclis üyeleri, tecridin ulaştığı düzeye dikkat çeken dosyaları muhataplarına teslim ederek duyarlılık çağrısında bulundu.

16 Kasım Perşembe günü ise 'Abdullah Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa çözüm' kampanyası yürütücüleri Aarau kent merkezinde açtıkları bilgilendirme standıyla İsviçre kamuoyunu tecrit karşısında duyarlılığa davet etti.

Rojbîn Kadın Meclisi ile Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwan ên Têkoşer (TekoJIN) aktivistleri tarafından gün boyu bildiriler dağıtıldı.