GÖRÜNTÜLÜ

Abdullah Öcalan'a Özgürlük Günleri Avusturya'da devam ediyor

“Öcalan'a Özgürlük, Kürdistan'a Statü” hamlesi kapsamında Avusturya'da eylemler sürüyor. Civaka Azad Avusturya Başkanı Ahmet Zirek, komplonun bugünkü savaşlardan bağımsız olmadığını belirtti ve "Bize düşen görev Kürt Halk Önderi'ni özgürleştirmek" dedi.

AVUSTURYA'DA EYLEMLER

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Avusturya'da eylemler sürüyor. “Abdullah Öcalan'a Özgürlük, Kürdistan'a Statü” hamlesi kapsamında çok sayıda etkinlik düzenlendi ve düzenlenmeye devam edecek.

Avusturya'nın eylem hazırlıklarına ve 9 Ekim Komplosu'na ilişkin Civaka Azad Avusturya Başkanı Ahmet Zirek değerlendirmelerde bulundu.


Avusturya'da Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın eserleri üzerine Viyana, Graz ve Linz'de okuma etkinlikleri düzenlendi.

-Kürt Halk Önderi'nin avukatı Cengiz Yürekli ve Milletvekili Kamuran Tangan ile uluslararası komplo ve İmralı direnişi üzerine Halk Toplantıları düzenlenecek. Toplantılar Linz 8 Ekim, Viyana 9 Ekim, Graz 10 Ekim, St.Pölten düzenlenecek.
-10 Ekim Dünya Öcalana Özgürlük Günü vesilesiyle Viyana'da merkezi eylem 12 Ekim'de saat 16:00'da parlamento önünde yapılacak. Linz, Graz, Innsbruck'ta komplo protesto edildi. Kürt Halk Önderi şahsında Türkiye ve Kürdistan'daki hasta tutsaklara özgürlük ve tecride karşı mücadele mesajları verildi.

'KOMPLO BUGÜNKÜ SAVAŞLARDAN BAĞIMSIZ DEĞİL'

Ahmet Zirek, "Uluslararası komplonun neden gerçekleştiğini ortaya koyarsak, bugünkü Orta Doğu'daki savaşların esas nedenini de ortaya çıkarmış oluruz. Kapitalist modernite sistemi yeniden dünyaya ve Orta Doğu'ya bir düzenleme hamlesini gerçekleştirmek istemekteydi 21. yüzyılın başına girerken. Kürt Halk Önderi ve PKK hareketi, özgürlük hareketi bunun önünde en büyük engellerden biriydi. 9 Ekim 1998'de gerçekleşen uluslararası komplo aslında bu dünya sistemini yeniden dizayn etmenin bir başlangıcıydı ve Kürt Halk Önderi'ne yönelik bu komplo gerçekleşti. Bugün Orta Doğu'ya ve dünyadaki savaşlara da baktığımız zaman uluslararası komplodan sonra sistem başta Afganistan, Irak olmak üzere buradaki sistemini dizayn etmeye çalıştı" dedi.

'BİZE DÜŞEN KÜRT HALK ÖNDERİ'Nİ ÖZGÜRLEŞTİRMEKTİR'

Zirek, şu değerlendirmeleri de yaptı: "Daha sonra Arap Baharı ismi altında bütün Arap ülkelerini bir baştan sona savaş arenasına dönüştürdü ve Suriye yıllardır kan gölüne çevrilmiş durumdadır. Daha sonra yine Ukrayna ve son olarak da İsrail-Filistin çatışmaları ve Hizbullah'ın çatışmaları Orta Doğu'daki savaşın ne dereceye geldiğini, Kürt Halk Önderi daha o dönemde değerlendirmişti. Ve bunu 3. Dünya Savaşı'nın başlangıcı olarak değerlendirmişti ki bugün artık 3. Dünya Savaşı olarak yansımaktadır sahaya. Şimdi Kürt Halk Önderi 26 yıldır bu esaret koşullarında uluslararası komplo ile İmralı'da tutulmakta ve orada büyük bir direniş, büyük bir mücadelenin içerisinde devam etmektedir. Gerek ideolojik gerekse orada felsefi olarak birçok gelişim sağlandı ve Kürt halkına, Orta Doğu'daki halklara ve dünya halklarına yeniden bir paradigmanın yaratılması konusunda dünyaya ve halkımıza kaynaklar sundu. Maalesef bunun daha sonraki süreçlerine baktığımız zaman Kürt Halk Önderinin ortaya çıkarmış oldukları bu eserler sistem tarafından benimsenmedi ve rahatsızlık yarattı.

Çünkü ideolojik olarak ortaya konulan düşünce, fikir daha sonra Rojava'da yansımasını buldu ve Rojava'da halklar bir arada kendi sistemlerini yaratma ve birlikte yaşamanın koşullarını pratik sahada sergilediler.

Türk devleti sadece İmralı'da bunun gardiyanlığı yapmaktadır. Yeni paradigmanın bu sisteme karşı alternatif olması, Orta Doğu sahasında Kürtler, Araplar, Süryaniler, Ermeniler ve bütün halkların bir arada yaşam alanını bulması, sistemin yeni dünya düzenini ve yeniden sistemini yaratma önündeki en büyük engeli. Şimdi bize düşen görev, başta Kürtler olmak üzere Kürt insanları ve diğer toplumun kesimlerine düşen, bu dünyayı savaş aranasından çıkaracak, barış içerisinde yaşatabilecek bu düşüncenin esas sahibi olan Kürt Halk Önderi'ne sahip çıkmak ve onun özgürlüğünü gerçekleştirmektir.

'HAMLEYİ SON AŞAMAYA TAŞIMALIYIZ'

Son olarak 10 Ekim 2023 tarihinde enternasyonist dostlar tarafından Öcalan'a özgürlük, Kürt sorununa siyasi çözüm temelinde bir hamle başlatıldı ve bunu bütün hareketimiz, halkımız ve kurumlarımız sahiplenerek bunu daha üst noktaya taşıma durumu gerçekleşti. Bir yıllık bu hamle sürecinde Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğü temelinde ciddi anlamda çalışmalar yürütüldü ama yetersiz kalındı. Yani bizim temel hedefimiz gerçekten bu süre içerisinde Kürt Halk Önderi'ni özgürleştirmek ve Kürdistan sorununa ciddi anlamda siyasi bir çözüm gerçekleştirmek. Yapılan çalışmalar, yapılan eylem-etkinlikler bunun gerisinde kaldı. Bu yıl dönümü içerisinde yeniden bu şiarın, bu amacın gerçekleştirilmesi için bütün yapılarımızı, bütün derneklerimizi, meclislerimizi harekete geçirerek belirlediğimiz bu özgürlük hamlesini son aşamaya taşımayı hedeflemekteyiz.

 12 EKİM MİTİNGİNE ÇAĞRI

(...) Bunun startını da Önderliği okuma, anlama günleriyle başlamıştır. Bu tüm bölgelerimizde yaygınlaşacak. İşte önümüzdeki ayın başında da başlayacak. Ekim 2'de Graz'da, 3'ünde Linz'de, 4'ünde Innsbruck'ta ve diğer bölgelerimizde, her bölgemizde Önderliği okuma ve anlama günleri oldu. Ayrıca dostlar, enternasyonalist dostlar tarafından da bu Önderliği okuma günü 3 Ekim'de Viyana'da gerçekleşti. Bunların dışında aslında bu uluslararası komplo yön dönümü nedeniyle, 1 Ekim-12 Ekim arasında her gün Avusturya'da eylem ve etkinlikler yapılacak. Avesta Kadın Hareketi öncülüğünde bu çalışmalar daha ağırlıklı olarak yapılmaktadır. Yine bölgelerimizde, Innsbruck'ta, Graz'da, Linz'de ve Viyana'da gerçekleştirilecek olan eylem ve etkinlikler söz konusudur. Son olarak da Viyana'da 12 Ekim'de merkezi bir yürüyüş gerçekleştirilecek. Bu merkezi mitinge bütün bölgeler katılacak.

Kürt Halk Önderi'nin özgürlüğünü talep etmek, haykırmak adına bütün Kürdistanlıları, yurtseverleri, dostları 12 Ekim tarihinde parlamentonun önünde yapacağımız eylem ve etkinliğe çağırıyoruz."