‘Abdullah Öcalan’ın özgürlüğü hepimizin özgürlüğüdür’

Studenti Independenti’den Beatrice Boggio, Abdullah Öcalan’a özgürlük kampanyasına destek verdiklerini belirterek, “Onun özgürlüğünün benim, sizin, hepimizin özgürlüğü anlamına geleceğini düşünüyorum” dedi.

Paris’teki 1. Dünya Gençlik Konferansı’na katılan Studenti Independenti (Bağımsız Öğrenciler) Üyesi Beatrice Boggio, kapitalist moderniteye karşı böylesine yaratıcı bir alternatif sunabilen, umut verebilen Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın özgür olması gerektiğini söyledi. 

 

Fransa’nın başkenti Paris’te 3-5 Kasım tarihleri arasında Ronahi ve Youth Writing History Ağı tarafından organize edilen 1. Dünya Gençlik Konferansı’na 60’tan fazla gençlik örgütü ve 300’den fazla genç aktivist katıldı. Konferansa İtalya’dan katılan Studenti Independenti (Bağımsız Gençlik) aktivisti Beatrice Boggio, ANF’nin sorularını yanıtladı. 

Neden bu konferansa katıldınız?

Buraya geldik, çünkü birkaç yıl önce İtalya'da Kürt Özgürlük Hareketi hakkında kendi aramızda tartışmaya başladık. Bazı yoldaşlarımız Kurdistan'a gitti. Geri döndüklerinde gözaltı ve benzeri ciddi bir baskıya maruz kaldılar. Onları desteklemek için pek çok gösteri yapıldı. Biz de kendimizi ideoloji hakkında eğitmeye başladık. Sonra da fikirlerimizi paylaşmak için buraya geldik.

Konferanstaki atmosfer nasıldı?

İlk başta çok tereddütlüydüm, çünkü herkesin zaten tanıdığı insanlarla kalacağını düşünmüştüm. Bunun yerine çok sıcak, misafirperver ve herkesin herkesle konuşuyor olması çok hoşuma gitti. Tartışmayla yüzleşmek ve gerektiğinde karşı çıkmak için çok fazla irade paylaşımı var. Bu yüzden kendimi evimde gibi hissettim.

Gelecekte konferansın bir bileşeni olarak ne yapmanız gerektiğini düşünüyorsunuz?

Konferans, kendimizi daha geniş anlamda örgütlemek için bir temel oluşturuyor. Sadece yerel örgütler olarak değil, aynı zamanda uluslararası bir platform olarak. Burada yapılması gereken çok büyük bir işe başladık. Birbirimizle konuşmaya, farklı bölgelerdeki farklı mücadelelerle yüzleşmeye ve kendimizi güncel tutmaya devam edeceğiz. Birbirimizi destekleme, aynı zamanda büyüme ve tüm dünya için çalışabilecek gerçek bir alternatif yaratma çabamız olacak. 

Konferansta demokratik konfederalizm konusunu da tartıştınız. Kurucusu Abdullah Öcalan, mutlak tecrit altında ve 32 aydır haber alınamıyor. Bunu nasıl yorumluyorsunuz?

Hiç kimse, hiçbir yerde bu şekilde muamele görmemeli. Özellikle de kapitalist moderniteye karşı böylesine yaratıcı bir alternatif sunabilmiş, bu kadar çok insanın ilgisini çekebilmiş ve bu kadar çok umut verebilmiş bir insan, asla bu baskı ve zulüm altında bırakılmamalıdır. Bu nedenle Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için yürütülen kampanyayı Studenti Independenti olarak destekliyoruz. O’nun özgürlüğünün benim, sizin, hepimizin özgürlüğü anlamına geleceğini düşünüyorum. Bence yapmamız gereken ilk şey; durumu ve özgürlüğünün ne anlama geleceği hakkında konuşmak ve tartışmak. Bence hükümetlerimize baskı yapan ve onları sıkıştıran pek çok insan olabiliriz. Türk hükümetine baskı yapabiliriz ve böylece gerçekten etkileyebilir ve özgür olmasını sağlayabiliriz. Öncelikle durumunun bilincinde olmalıyız.