Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Cenevre'de yürüyüş ve miting

Abdullah Öcalan'ın özgürlüğü için Cenevre'de yapılan yürüyüşte konuşan CDK Cenevre Eşbaşkanı Mehmet Latif Çelebi, BM, CPT, AK ve insan hakları kurumları, İmralı işkence mekanizması karşısında sorumluluklarını yerine getirmesini istedi.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın fiziki özgürlüğünün sağlanması talebiyle İsviçre'nin Cenevre kentinde bir yürüyüş düzenlendi.

İnsan Hakları Yüksek Komiserliği'nin bulunduğu Navigation meydanında başlayan yürüyüş öncesi Lozan Demokratik Kürt Toplum Merkezi (CDK) Eşbaşkanı Zülfü Binbir bir konuşma yaptı. Abdullah Öcalan'ın 24 yıldır İmralı Cezaevinde tutsak edildiğini dile getiren Binbir, “Önderliğimiz 25 aydır da mutlak tecrit altında tutuluyor. Kürt halkı olarak Önderliğimizle görüşme sağlanıncaya ve Önderliğimiz özgürlüğüne kavuşuncaya kadar alanlarda olmayı sürdüreceğiz” dedi.

Binbir’in konuşması sonrası Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün talep edildiği sloganlarla yürüyüşe geçen halk, Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde ise bir miting düzenledi.

Mitingde Fransızca basın metni okundu. Daha sonra CDK Cenevre Eşbaşkanı Mehmet Latif Çelebi bir konuşma yaptı. Abdullah Öcalan'ın özgürlüğünün sağlanması talebiyle Birleşmiş Milletler (BM) Ofisi önünde yaklaşık 3 yıldır oturma eylemi düzenlendiğini hatırlatan Çelebi, “Ocak 2021 yılından bu yana Önderliğimizin özgürlüğünün sağlanması talebimize karşı BM, CPT, AK ve insan hakları kurumları hepten gözlerini, ağızlarını ve kulaklarını kapatarak üç maymunu oynuyor. Bunun sebebi 1999'da Önderliğimizi bir komployla tutsak edilmesinde rol oynamalarıdır. 25 aydır devam eden mutlak tecride karşı suskunlukları da bu temeldedir. Önderliğimiz ailesi ve avukatları ile görüştürülmelidir. Bu devlet ve kurumlar, bu işkence mekanizmasına karşı sorumluluklarını yerine getirmelidir. Özgür Önderlik talebimiz karşılanıncaya kadar bu kurumlara sorumluluklarını hatırlatmayı sürdüreceğiz” vurgusunda bulundu.