Adalet Nöbeti’ne ziyaretler sürüyor

Katliamın yaşandığı Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ne ziyaretçi akını devam ediyor. Olayın sıradan değil politik bir katliam olduğunun altını çizen ziyaretçiler, Fransa devletine “Katliamı açığa çıkarın” çağrısı yaptı.

Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ne yönelik gerçekleşen saldırının üzerinden 7 gün geçti. Halkın başlattığı Adalet Nöbeti’ne farklı ülkelerden kurum ve kuruluşların ziyaretleri gün boyu sürerken Alınteri yazarı ve editörü Selim Açan ve Oya Açan, Dev-yol yöneticileri, FEDA Eşbaşkanı Demir Çelik, Pir Rıza Yağmur, FEDA İsviçre ve Fransız temsilcileri ile Alevi Kadın Hareketi aktivistleri, İsveç’te yaşayan Rojavalı Gulo ailesi de Merkez’i ziyaret etti.

DEMİR ÇELİK: KÜRTLERİN KATİLLERİNİ AÇIĞA ÇIKARIN

Burada konuşan FEDA Eşbaşkanı Demir Çelik, öncelikle ailelere başsağlığı diledi. Yapılan alçakça saldırıyı kınayan FEDA Eşbaşkanı, şunları söyledi: “Bu katliam, faşist işgalci Türk devletinin katliamıdır. Bu alçakça saldırıyı kınıyorum. Tabii sadece Türk devletinin değil kapitalist devletlerin de eli içindedir. Bundan 10 yıl önce de Saralar katledildi Paris’te. Fransa devleti maalesef bu katliamın faillerini açıklamadı. Bütün Kürtler bu katliamın faillerinin açıklanmasını istiyor. O davanın üstü kapatıldığı için bu katliam yaşandı. Şimdi de bu saldırıyı sıradan bir olay olarak ele almak istiyorlar. Kürt halkı günlerdir ayaktadır, şehitlerine sahip çıkıyor. Fransa devletine çağrı yapıyorum. Kürtler savaş istemiyor, katliam istemiyor. Türkiye’de halklar katliamdan geçirildi. Kürtlerin katillerini açığa çıkarın” dedi. 

Alevi Piri Rıza Yağmur da kısa bir konuşma yaptı. Yağmur, “Bugüne kadar binlerce şehidimiz var. Bu şehitlere 3 yeni canımız daha eklendi. Acımız büyüktür” dedi.

Alevi Kadın Meclisi adına da Songül Çelik bir konuşma yaptı.  

ROJTMAN: BU POLİTİK BİR CİNAYETTİR

Ziyarete gelenlerden biri de Fransa Ulusal Kadın Koordinasyonu Sözcüsü Suzy Rojtman oldu. Katliamdan duyduğu üzüntüyü dile getiren Rojtman, “Burada; Paris’in orta yerinde 23 Aralık’ta yeniden bir katliam yaşandığını öğrendik. Katliamı duyduğumuzda aklımıza hemen 10 yıl önceki katliam geldi. Yine bu zamanlardı ve bir katliam yaşanmıştı. Kız kardeşlerimizden Sakine, Leyla ve Fidan katledilmişti. Bu kabul edilebilir bir durum değildir. Bugün de önemli bir kadın figürü katledilmiş ve aynı zamanda Kürtler katledilmiş. Bu politik bir cinayettir. Biz yıllardır Kürt kadınlarıyla birlikte Sakineler için adalet isterken, bugün yeniden bir adalet talebi buradayız” dedi.

Gün boyu Ahmet Kaya Kültür Merkezi’ne ziyaretler devam ederken gelen halkı bilgilendirmek için bir halk toplantısı yapıldı. TJK-E adına Zozan Serhat ile Şehit Aileleri Kurumu adına Celil Akdoğan gelişmeler hakkında halka bilgi verdi.