ADGB: Türk askeri derhal Güney Kurdistan’dan çekilsin!

Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB), işgalci Türk devletinin Güney Kurdistan’daki askeri varlığına derhal son vermesi çağrısında bulundu.

İŞGALE KARŞI AÇIKLAMA

Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) yaptığı yazılı açıklamada,  "Yerel seçimler sonrasında beklenen Güney Kurdistan’ı işgal hareketi, ormanların yakılması ile başlatıldı. Yerel seçimlerde aldığı yenilgiyi unutturup, şovenizm ve ırkçılık üzerinden şekillenmiş savaş çığırtkanlığıyla gündemi değiştirip güven kazanmaya çalışan faşist AKP-MHP hükümeti; DEM PARTİ dışındaki muhalefet partileri ile görüşmeler yaparak işgal hareketinin iç politik zeminini hazırladı" dedi. 

Açıklamada "Son haftalarda faşist rejimin baş sözcüsü Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye devlet başkanı Esad’la diyalog geliştirme yönlü mesaj ve girişimleri; bu işgal hareketinin dar bir çerçevede tutulmayacağına ve kısa süreli olmayacağına işaret etmektedir" ifadeleri dikkat çekti. 

Türk devletinin Rojava’ya karşı Rusya’dan, Güney Kurdistan’daki işgali için ise NATO’dan onay aldığına işaret eden ADGB, "Kürt özgürlük hareketini yenilgiye uğratmak ve teslim almayı hedefleyen faşist AKP-MHP hükümetinin bu hedefine ulaşmasını engellemek, biz devrimcilerin, sosyalistlerin, komünistlerin ve yurtseverlerin görevidir" vurgusunda bulundu. 

Türk askerinin derhal Güney Kurdistan’dan çekilmesi çağrısında bulunan ADGB, şu ifadelerle açıklamasını noktaladı: ‘’Geçmişte Kobanê’yi teslim almaya yönelik geliştirilen ve DAİŞ'in aktif rol aldığı saldırıya karşı bedenlerini siper ederek Kobanê halkıyla dayanışmada bulunmak için yola çıkan ve Suruç'ta katledilen 33 genç devrimcinin anısı, bir kez daha dayanışmanın önemine vurgu yapıyor. Emperyalizme, faşizme ve her türden gericiliğe karşı birlikte mücadele ve halklarla dayanışmada tereddüt etmeyelim! Kararlı ve cüretkâr davranalım!’’