Aktivistlerden vekille görüşme ve miting

Defend Kurdistan ve Women Defend Rojava aktivistleri, Türk devletinin soykırım saldırıları, tecrit ve PKK yasağı ile ilgili Milletvekili Merle Spellerberg ile görüştüğü esnada dışarıda da miting gerçekleştirdi.

Almanya’nın Dresden kentinde Defend Kurdistan ve Women Defend Rojava adına bir heyet, Bündis90/Die Grünen'den Federal Meclis Üyesi Merle Spellerberg ile Türk devletinin Kurdistan’a yönelik saldırılarına ilişkin bir görüşme yaptı.

Görüşmede Türk devletinin yürüttüğü yasadışı savaşa karşı pozisyon alınması, Kuzey ve Doğu Suriye’nin uçuşa yasak bölge haline getirilmesi ve Medya Savunma Alanları’nda kimyasal silah kullanımının yasaklanması gibi ana başlıklarla talepler iletildi. PKK yasağıyla Kürt nüfusun genel olarak kriminalize edilmesi, Türk ve İran devletlerine yapılan silah sevkiyatları ile 23 yıldır İmralı’da  hücre hapsinde tecrit uygulanan Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan'ın durumu da konuşuldu.

Söyleşi sırasında Bischofsplatz'taki Grüne Ecke önünde 30 aktivistin katılımıyla Kurdistan'daki savaşın protesto edildiği bir miting düzenlendi.

Mitingde, 19 Kasım 2022 akşamından bu yana Türk ordusunun, çok sayıda hava saldırısıyla Kuzey ve Doğu Suriye ve Başûrê Kurdistan’daki şehirlere, köylere, tahıl silolarına, hastane ve askeri mevzilere saldırdığına dikkat çekilerek, “Özellikle sivil tesislere ve yasaklanmış kimyasal silahların kullanımına yönelik saldırılar, IPPNW tıp derneği gibi çeşitli sivil toplum kuruluşları tarafından kınanmış ve bağımsız bir soruşturma çağrısı yapılmıştı; ancak şu ana kadar federal hükümet ve yeşil liderliğindeki Dışişleri Bakanlığı olaylar hakkında sessiz kaldı” denildi.

İlgili taraflara ve milletvekillerine seslenen aktivistler, “DAİŞ ile mücadele söz konusu olduğunda, QSD savaşçıları Yeşiller ve SPD için yeterince iyi bir müttefikti. Ancak bugün aynısını yapan Türkiye, kendi NATO ortağı. Türk devleti QSD savaşçılarına karşı saldırılarda DAİŞ artığı cihatçı paralı askerleri kullanıyor” dedi.

Aktivistler, "Partiler ve hükümet bu konuda hiçbir şey yapmadığı sürece, onlara baskı yapmaya devam edeceğiz. Rejimin suçlarını görüyoruz ve hükümetin sessizliğini duyuyoruz" diye ekledi.