Alanları terk etmeyen Kürtler ve dostları: Türk faşizmini durdurun!-YENİLENDİ-I

Türk devletinin Kurdistan’ı insansızlaştırma ve soykırım hedefiyle iki günden bu yana aralıksız askeri saldırılarına karşı Avrupa’daki Kurdistanlılar ve dostlarının öfkesi sürüyor.

STUTTGART

Tevgera Ciwanên Şoreşger (TCŞ) ve Jinên Ciwanên Tekoşer (TekoJIN) üyeleri işgalci TC devletinin işgal saldırılarını protesto etmek için Stuttgart havaalanında sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi, daha sonra alanlara çıktı.

Kürt Halk Önderi Abdullah Öcalan’ın posterleriyle havaalanı içerisinde gösteri yapan gençler, "Bijî Serok Apo" "Terörist Erdoğan" "PKK Halktır Halk Burada" sloganlarını attı.

Almanca açıklamada bulunan gençler, Türk devletinin Kurdistan topraklarına dönük soykırım saldırılarına dikkat çekti.

Stuttgart'ta havaalanında eylemlerini tamamlayan gençler daha sonrasında Stuttgart sokaklarına aktı. Gençlerin sloganları eşliğinde devam eden eylemi polis ablukasına takıldı. Abluka altındaki eylem sloganlarla devam ediyor.

STRASBOURG

Fransa’nın Strasbourg kenti merkez tren istasyonu önünde Türk devletinin saldırıları protesto edildi.

TORONTO

Kanada’nın Toronto kentinde yaşayan Kürtler, Kürt Toplum Merkezi binası önünde Türk devletini protesto etti.

Toronto Demokratik Kürt Halk Meclisi çağrısıyla Kürt Toplum Merkezi binası önünde bir araya gelen Kürtler, işgalci Türk devletinin Kürtlere karşı gerçekleştirdiği saldırıları kınadı.

Kurdistanlılar,faşist Türk devletinin Kobanê ve diğer Kürt şehirlerine İstanbul'da gerçekleşen patlamanın gerekçe gösterilerek saldırılmasının kabul edilemez olduğunı, aylardır askeri yığınak yapan Türk devletinin böyle bir gerekçeyi kendisinin yarattığını ama planlarının ellerinde patladığını belirtti.

Vahşi DAİŞ’in Kobanê'yi alamamasının Erdoğan'ın içinde bir uhde olarak kaldığı için, Kobanê dahil şu an Rojava’nın tamamına saldırdığını, kendisinin de DAİŞ gibi yenilgiye mahkum olacağını vurguladı.

Toronto'da yaşayan Kürtler olarak saldırılar son bulana kadar alanlarda olacaklarını ifade eden Kurdistanlılar, "Bijî Berxwedana Kobanê", "Bijî Serok Apo","Terörist Erdoğan Kurdistan’dan defol", "Bijî Berxwedana Gerîla", "NATO veriyor, Erdoğan bombalıyor", "Jin Jiyan Azadî", "Bijî Berxwedana Rojava, Terörist Türkiye", "Terörist Erdoğan" sloganları attı.

KIEL

Almanya'nın Kiel kentinde, işgalci Türk devletinin 19 Kasım günü Rojava ve Güney Kurdistan'a yönelik işgal saldırıları protesto edildi.

Protesto eylemi Kiel Merkez Tren İstasyonu önünde yapıldı. Defend Kurdistan tarafından organize edilen eyleme Kurdistanlılar, Antifa Kiel ve Alman dostları katılım gösterdi.

Almanca ve Kürtçe yapılan açıklamalarda işgalci Türk devletinin Kurdistan'da gerçekleştirdiği işgal saldırılarının ilk adımını, İstanbul Taksim'deki bombalama olayını yaparak başlattığına işaret edildi. Eylemde Türk devletinin saldırılarını kınayan pankartlar açıldı.

LONDRA

Britanya Parlamentosu önünde bir araya Kürtler ve dostları, Türk devletinin Rojava’ya yönelik saldırılarını protesto etti; İngiliz Hükümetini sessizliğine ise “Utanın” diyerek  haykırdı.  

Kürt Halk Meclisi, Devrimci Gençlik Hareketi (TCŞ) ve Jiyan Kadın Meclisi’nin çağrısı ile  Türk devletinin Rojava’ya yönelik işgal saldırıları ve sivillere yönelik gerçekleştirdiği katliamlar Britanya Parlamentosu önünde kitlesel olarak protesto edildi.  Parlamento binası önünde bir araya gelen kitle, ellerinde KCK, PYD, YPG ve YPJ flamaları ile Türk devlet faşizmini anlatan pankart ve dövizler taşıdı. Sık sık, “Kürt katliamını durdurun”, “İngiltere Türk devletini desteklemekten vazgeç”, “Britanya utan utan!”, “Bijî Berxwedana Rojava”, “Bijî Serok Apo”. “Türk devleti DAİŞ’tir, faşisttir” şeklinde İngilizce, Kürtçe ve Türkçe sloganlar atıldı.  

Kürt Halk Meclisi adına Ercan Akbal ve Devrimci Gençlik adına Egîd Riha yaptıkları konuşmalarda, barbar Türk devletinin halklara kan, gözyaşı ve zulüm getirmekten başka bir şey yapmadığına dikkat çekti. Kimyasal silahlar ile insanlık suçu işleyen, Rojava’da sivil genç yaşlı demeden katliamlar yapan Türk devletine İngiltere hükümetinin sessizliğine sert tepki gösterilen konuşmalarda, “İngiltere hükümeti bu insanlık suçlarının ortağıdır. Britanya halkı şunu bilmelidir ki bu hükümetin sattığı silahlar ile siviller katlediliyor, barbarlık çetesi DAİŞ’in ortağı Türk devletine destek sunuluyor” denildi.  

Parlamento binası önünde soğuğa aldırış etmeden protestosunu bir süre sürdüren kitle, buradan gençlik öncülüğünde Başbakanlık binasına doğru yürüyüşe geçti. Başbakanlık binası önünde protestosunu sürdüren kitle, buradan Trafalgar Meydanı’na yürüyüş halinde geçerek eylemlerini sürdürdü. Londra’nın en popüler bölgesinde yapılan eyleme yoğun ilgi gösterildi.  

DUISBURG

Almanya’nın Duisburg kentinde Rojava’ya ve Güney Kürdistan’a dönük işgal saldırılarını protesto etmek amacıyla Duisburg Demokratik Kürt Toplum Merkezi ve Asya Yüksel Kadın Meclisinin çağrısı ile Kürdistanlılar ve dostları, Duisburg Hbf önünde bir araya geldi.
Dayanışma mesajlarının verildiği eylemde ATİK, MLPD ,Gewerkschaft ThyssenKrupp IG Metall ve Lilith Jungle Struggl adına dayanışma konuşmaları yapıldı. Rojava Devrimi’nin kadın, insanlık ve umut devrimi olduğu vurgularının yapıldığı konuşmalarda direniş çağrıları yapıldı, uluslararası erkek devletlerin sessizliği kınandı.
Alman basınının işgal saldırılarını işleme biçiminin Erdoğan’ın yandaş basınından farksız olduğunu değerlendiren eylemciler, Duisburg WDR binasına kadar yürüdü.
Burada yapılan konuşmalarda, Türk faşist devletinin işgal saldırılarını işlerken basın ilkelerine uyan, insanlık değerlerini savunan, tarafsız habercilik ilkesi gereği doğru haber anlayışı ile yaklaşılması çağrısı yapıldı. Kamuoyunun sessizliği protesto edildi.
Her gün eylemsellik içinde olacaklarını belirten eylemciler, sloganlar ve zılgıtlar ile dağıldı.

AACHEN

Almanya’nın Aachen kentinde de Kürt Halk Meclisi ve Defend Rojava’nın çağrısıyla yüzlerce Kurdistanlı ve dostları kent merkezinde bulunan tarihi Elisenbrunnen önünde bir araya geldi. “Kürdistan'a yönelik faşist saldırıyı durdurun” yazılı pankart taşıyan kitle, “Jin Jiyan Azadî”, “Bijî Berxwedana Rojava”, Bijî Berxwedana Gerîla” sloganları attı.  

GIESSEN

Almanya’nın Gießen kentinde yaşayan Kürtler Rojava ve Başûrê Kurdistan’a saldıran Türk devletini protesto etmek amacıyla bir araya geldi.

Merkez tren istasyonunda miting düzenleyen Kurdistanlılar, Türk devletinin soykırım planlarını teşhir eden konuşmalar yaptı.

Mitingde "Bijî berxwedana Rojava", "Schluss mit dem Massaker in Kurdistan!”, “Schluss mit dem Massaker in Rojava!" sloganları atıldı.

SIEGEN

Almanya’nın Siegen kentinde de WDR televizyonu önünde onlarca kişinin katılımıyla bir miting düzenlendi.

GÖTEBORG

İsveç’in Göteborg kentinde Halk Meclisi’nin çağrısıyla bir araya gelen Kürtler ve dostları , işgalci ve faşist T.C devletinin Rojava’ya gerçekleştirdiği saldırıları kınadı. “Rojava insanlık için bedel veren bir coğrafyadır. Bundan dolayı Rojava herkesindir, herkes Rojava’ya sahip çıkmalıdır. Rojava’ya sahip çıkmak insanlığın görevidir” şeklinde konuşmaların yapıldığı eylem, “Bijî Berxwedana Rojava”, “Bijî Serok Apo” ve “Jin jiyan azadî” sloganlarıyla sona erdi.

BREMEN

Almanya’nın Bremen kentinde bir grup Alman enternasyonalist, Türk devletinin Medya Savunma Alanları’na ve Rojava’ya saldırılarını kınamak amacıyla Eyalet Havaalanında “Jin Jiyan Azadî " şiarıyla sivil itaatsizlik eylemi gerçekleştirdi.

Türk Havayolları Şubesi önünde yapılan eylemde, Türk savaş bütçesinin büyük çoğunluğu turizm gelirinden elde edildiğine işaret edilerek, “Türkiye’ye  ödenen her Cent, Kurdistan’da Kürt çocuklarını öldüren silahlara dönüşüyor. Buradan çağrımızdır; bu katliama, bu kirli savaşa, ödeyeceğiniz paranızla ortak olmayın, Tatil yapma hakkınızı daha demokratik ülkelerde geçirin” çağrısı yapıldı.

Eylem esnasında sık sık “Jin Jiyan Azadî”, “Bijî Berxwedana Rojava” sloganları atıldı.

HANNOVER

Almanya’nın Hannover kentinde Ronahi Kadın Meclisi öncülüğünde faşist Türk devletinin Rojava'ya saldırıları protesto edildi. 

Hannover Tren istasyonu içerisine giren grup, “Terörist Erdoğan Kurdistan’dan defol”, “Bijî Berxwedana Gerîla”, “NATO veriyor, Erdoğan bombalıyor”, “Jin Jiyan Azadî” sloganları attı.

MÖNCHENGLADBACH

Almanya’nın Mönchengladbach kentinde faşist Türk devletinin Rojava ve Güney Kurdistan’a dönük saldırıları Kurdistanlılar ve dostları tarafından protesto edildi. Saat 17.00 de Mönchengladbach Hauptbahnhof’ta onlarca kişi bir araya geldi.

HAGEN

Almanya’nın Hagen kentinde Türk devletinin saldırıları, “Bijî Berxwedana Rojava”, “Terörist Türkei”, “Diktatör Erdoğan” sloganları atıldı. Saldırılarla ilgili bildiri okunup dağıtıldı.

KÖLN

Almanya’nın Köln kentinde Türk devletinin Rojava’ya savaş uçaklarıyla saldırması bir mitingle protesto edildi. Saat 17.00’da Breslauer Platz'da başlayan miting, Köln Kürt Demokratik Toplum Merkezi tarafından organize edildi. Eyleme Rojava, Rojhilat, Başûr ve Bakurlu Kurdistanlılar YPG, YPJ bayrakları ile  katıldı. Alınteri ve AGİF de  sembolleriyle eyleme katıldı.

Mitingde “Rojava’yi dünyanın her yerinde savun", " Türk devlet terörünü durdur ", Türk devleti Kürtleri kimyasal silahlarla katlediyor", "Jin Jiyan Azadî " pankartları taşındı.

“Türk devletinin Kürtlere yönelik katliamlarını durdur”, “Bijî Berxwedana Rojava, Terörist Türkiye”, “Jin Jiyan Azadî”, NATO finanse ediyor, Türk devleti Kurdistan’ı bombalıyor” sloganlarının atıldığı eylemde Nesrin Rojhilat bir konuşma yaptı. Nesrin Rojhilat şöyle konuştu: "İran devleti özellikle Mahabad’da, Kirmanşa'da, Sinê'de, Seqiz'de, Ciwanro'da Kürtleri katlederken önceki gece faşist Türk devletinin Rojava'yı uçaklarla bombaladığı haberini aldık. Bu saldırılar Türk devletinin yalnız başına yaptığı saldırılar değildir. Kürtlere yönelik bütün saldırılarda Almanya hükümeti ve Avrupa devletleri Erdoğan hükümetini desteklemektedir. Kurdistan’ın dört yanında Türkiye, İran, Suriye Kürtlere saldırıyor. İran rejimi diktatör bir rejimdir. Rojhilat Kurdistanı’nda yaptığı katliamlardan dolayı kan diz boyu akıyor. Evlere girip toplu katliamlar yapıyorlar". 
          [album=18033]