Almanya’da bir DAİŞ’li daha Êzidîlere karşı suçtan yargılanacak

Êzidî Kürtlere yönelik insanlığa karşı suç işlemekle suçlanan DAİŞ'li bir çete mensubu daha Almanya’da yargılanacak.

Êzidî Kürtlere yönelik insanlığa karşı suç işlemekle suçlanan DAİŞ'li bir çete mensubu daha Almanya’da yargılanacak.

Karlsruhe kentindeki Federal Savcılık tarafından yapılan açıklamaya göre, 2015 yılında Suriye’ye giderek DAİŞ çetelerine katılan ve Êzidîlere karşı birçok suça karışan Nurten J., hakkında dava açıldı.

Kaç yaşında olduğu belirtilmeyen kadın çete mensubunun 2015 yılında vatandaşı olduğu Almanya’dan 3 yaşındaki kızıyla birlikte Suriye’ye gittiği ve DAİŞ çetelerine dahil olduğu bilgisi verildi.

Savcılık açıklamasına göre Nurten J adlı suçlu, Êzidî Kürtlerin ‘köleleştirilmesini haklı bulan’ DAİŞ ideolojisine sahipti ve 2016-2017 yılları arasında en az bir Êzidî kadını köle olarak kullandı.

Çete üyesi hakkında savaş suçu işleme suçlaması da getirilirken, aynı zamanda küçük yaştaki çocuğunu savaş bölgesine götürerek ebeveynlik görevini ihlal ettiği de açıklamada yer aldı.

Nurten J adlı suçlunun ayrıca Almanya’dan giden bir ‘üst düzey DAİŞ yöneticisi’ ile evlendiği bilgisi verilirken, son olarak Temmuz ayında Türkiye’den Almanya’ya sınır dışı edildiği ifade edildi.

Almanya’da bunun dışında Êzidî Kürtlere yönelik insanlığa karşı suç işleyen en az iki DAİŞ üyesi daha yargılanıyor.

Taha El Cumali adlı Irak vatandaşı bir çete üyesi, cinayetin yanı sıra Êzidî bir kız çocuğunu susuz bırakarak ölümüne neden olduğu için soykırım suçlamalarıyla Nisan ayından bu yana Frankfurt’ta yargılanıyor.

Bu kişinin Jennifer Wenish adlı eşi ise, aynı suçlama ile Münih şehrinde yargılanıyor. Geçtiğimiz ay ise Tunus kökenli ve aynı zamanda bir DAİŞ çetesiyle evli olan bir kadın, Rojava’da bir Êzidî genç kadını köle olarak kullandığı için 3,5 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı.