Almanya’da DAİŞ ve Erdoğan faşizmine karşı 7 kentte eylem

Fransa ve Avusturya’da DAİŞ tarafından yapılan saldırıları protesto etmek için yarın 7 kentte eylem yapma kararı alan KON-MED, Avrupa’ya çeteleri silahlandıran Erdoğan rejimine karşı tutum alma çağrısı yapacak.

Almanya’daki Kürdistanlı Toplumlar Konfederasyonu (KON-MED) Fransa’nın başkenti Paris ve Nice kenti ile Avusturya’nın başkenti Viyana’da DAİŞ tarafından düzenlenen saldırıları protesto etmek amacıyla yarın ülke genelinde 6 eylem yapacak.

Çetelerin Fransa’da 16 Ekim’de bir öğretmeni, 29 Ekim’de Nice kentinde üç kişiyi kilisede öldürülmesi ve Avusturya’nın başkenti Viyana’da 2 Kasım akşamı 4 kişiyi katletmesi protesto edilecek.

KON-MED Eşbaşkanları tarafından yapılan yazılı açıklamada, dünya çapında İslamcı güçleri destekleyenlerin başında Erdoğan ve onun rejiminin geldiği vurgulandı.

Tüm dünyaya bu konuda harekete geçilmesi gerektiği çağrısında bulunan KON-MED şunları belirtti: “İslamcı teröristler tek başına fail değildirler, İslamcılık ve cihatçılar Ortadoğu'da istikrarı bozmak ve kendi ekonomik jeopolitik çıkarlarını güçlendirmek için NATO ülkeleri tarafından onlarca yıldır desteklenmektedir. Bu artık son bulmalıdır!

‘IŞİD’İ ERDOĞAN VE AKP-MHP FAŞİZMİ SİLAHLANDIRIYOR’

Fransa ve Viyana’da terörist saldırılar oldu. Sözde din adına gerçekleştirilen bu tür saldırı ve cinayetleri şiddetle kınıyoruz. Bu IŞİD barbarlığını yakından tanıyan, bu çeteyi koruyan, besleyen, silahlandıran diktatör Erdoğan ve AKP-MHP faşizmidir. Avrupa devletleri hala bu faşist diktatörü askeri, ekonomik ve siyasi olarak desteklemekte ve silah sevkiyatı yapmaya devam etmektedir.

Özellikle Erdoğan, Avrupa devletleri ve halkları arasında korku salmak, terör eylemleriyle onlara şantaj yapmak ve böylece güç kazanmak istiyor. Avrupa devletleri, Kürdistan ve çevresinde cihatçı çetelerinin yardımıyla gerçekleştirdiği savaş ve katliamlara gözlerini kapatmamalıdır.

Erdoğan'ın Avrupa'ya yönelik nefret söylemi, bir süredir dünyanın dört bir yanında cihatçıları harekete geçirmiştir. Özellikle Almanya Federal hükümeti, despot Erdoğan'ın rejimini milyarlarca Euro aktarmaya ve tarifsiz silah anlaşmalarıyla desteklemeye devam etmektir.

‘SERT YAPTIRIMLAR UYGUNLANMALI’

Bu faşist AKP/MHP ve İslamist çetelerine karşı, sadece içeride değil, dışarıda da ortak mücadele edilmesi gerekiyor. Almanya Federal Hükümetinin Erdoğan rejimine verdiği desteğe artık son verilmeli ve tüm Avrupa ülkeleri Erdoğan rejimine yönelik sert yaptırımlar uygulamalıdır.

Türk devleti sadece Suriye'de DAİŞ ideolojisini desteklemekle kalmıyor, aynı zamanda bölgedeki çok sayıda ülkede savaş kışkırtıcısı olarak da aktif durumda. Libya, Güney Kürdistan, Dağlık Karabağ'daki askeri saldırganlığın ardından, AKP-MHP faşist Türk savaş politikası Avrupa’ya yönelmiş ve sıçramış durumdadır.

Buna karşın artık devletlerin-hükümetlerin ve tüm sivil toplum örgütlerinin temsilcilerinin sorumluluk alması gerektiği gibi gelişen Erdoğan faşizmine ve onun cihatçı çetelerine karşı artık pratik uygulamaları ele almalıdır.

ALTI KENTTE EYLEM YAPILACAK

KON-MED olarak, bu azgın insanlık düşmanı DAİŞ ve onun ağababası Faşist Erdoğan’a karşı barışı, özgürlüğü, demokrasiyi, halkların ortak değerlerle yaşamasını savunan başta Kürt halkının kurumları olmak üzere diğer özgürlük, barış ve demokrasiyi savunan tüm halklarla birlikte Fransa ve Viyana’daki terör katliamını protesto etmek ve hayatlarını kaybedenleri anmak için, 7 Kasım Cumartesi günü Almanya’da dostlarımızla organize edip yerleri belirlenmiş merkezlerdeki etkinliklere duyarlılıkla katılmaya çağırıyoruz.

Yarın 7 kentte yapılacak protesto ve anma etkinliklerinin programı şöyle:

KÖLN

Saat: 14:00

Yer: Köln HBF

 

DUİSBURG

Saat: 15:00

Yer: Duisburg HBF

 

HAMBURG

Saat: 15:00

Yer: Sternschanze Bahnhof

 

HİLDESHEİM

Saat: 15:00

Yer: Angouleme Platz

 

FRANKFURT

Saat: 16:00

Yer: Hauptwache Frankfurt

 

MANNHEİM

07.11.2020

Saat: 17:30

Yer: Mannheim HBF

 

BERLİN

Saat 14.30

Yer: Brandenburger Tor / Pariserplatz Berlin