KON-MED: Kürdistan’ı işgalcilere karşı savunmak için alanlara

Almanya’nın birçok kentinde Kürtler ve dostları, Türk devletinin işgal saldırılarını ve KDP’nin işbirliğini protesto etmek için alanlara çıkacak.

Almanya’daki Kürdistanlı Topluluklar Konfederasyonu (KON-MED) yaptığı yazılı açıklamada 9 Nisan’da “ulusal birlik” ruhuyla Kürdistan’ın işgalcilere karşı savunmak için alanlara çıkmaya çağırdı.

Açıklamada "Sömürgeci faşist Türk devleti tüm dünyanın gözü önünde soykırım politikaları ile Kürdistan’ı işgal ederek Kürt halkına karşı saldırılarına devam etmektedir. Bu saldırılarla Kürt halkını statüsüz bırakma ve tüm kazanımlarını yok etmeyi hedeflemektedir. İşgalci Türk devleti hem KDP iş birliği ile hem de uluslararası güçlerin desteği ile sonuç almak istemektedir. AKP-MHP faşizmi büyük bir kriz çıkmazı içinde en zayıf olduğu dönemi yaşamaktadır. İşgal, saldırı ve katliam politikalarında bu yüzden aralıksız olarak yürütmektedir" denildi.

Açıklamada şunlar da kaydedildi:

"20. yüzyılda sömürgeci devletlere karşı birçok direniş gerçekleştirildi. Şeyh Sait ve Seyid Rıza direnişinden Dr. Qasimlo direnişine kadar Kürt halkı devamlı mücadele içerisinde oldu. Sömürgecilerin yenemediği bu büyük direnişlerin hepsi iç ihanetler ile bitirildi. Bugün yaşananlar ile tarih tekrarlanmak isteniyor. İşgalci Türkiye devleti KDP iş birliği ve ihanetiyle Özgürlük Hareketine karşı tekrardan bir saldırı planı devreye koyarak Kürt halkının var olan tüm kazanımlarını yok etmeyi hedeflemektedir.

Tüm bu saldırılara karşı Kürdistan’ın dört parçasında, Kürt halkının tek umudu olan Özgürlük Gerillası bu işgal ve katliam saldırılarına karşı destansı direniş ile tüm Kürdistan halkını ve kazanımlarını korumaya devam ediyor. Büyük darbeler alan işgalci Türk devleti insanlık değerlerini ve uluslararası hukukları hiçe sayarak kimyasal silahlarla saldırmaktadır. Sivil yerleşim yerlerini bombalayarak katliam yapmaktadır. Mevcut kara ve hava saldırıları ile işgalci Türk devleti bir kez daha uluslararası hukuku çiğniyor ve savaş suçları işliyor!

Bu nedenle; Almanya'daki Kürt toplumu olarak, işgalci Türk devletinin işlediği savaş suçlarına ilişkin bağımsız bir soruşturma talep ediyoruz. Alman Federal Hükümeti'ni, Birleşmiş Milletler'i ve uluslararası devletler topluluğunu, ekonomik çıkarlar nedeniyle bu insanlık suçlarına göz yummaktan vazgeçmeye ve Kürt halkının haklı mücadelesini desteklemeye çağırıyoruz!

'İŞGAL VE KDP İHANETİNE KARŞI KÜRDİSTAN'I SAVUNALIM'

Tüm Kürt halkını ulusal birlik çizgisinde kenetlenerek işgal, soykırım savaşına ve KDP ihanetine karşı ulusal birlik mücadelesini bulunduğu her yerde sahiplenmeye çağırıyoruz!

Bu temelde, KON-MED olarak, 'İşgal ve KDP ihanetine karşı ulusal birlik ruhuyla Kürdistan’ı savun' şiarıyla Almanya'da yaşayan tüm halkımızı ve savaş karşıtı tüm dostlarımızı 9 Nisan’da yapılacak eylemlere katılmaya çağırıyoruz.”

EYLEM TAKVİMİ

KON-MED'in 9 Nisan eylem planlaması şöyle:

"Düsseldorf, DGB Haus, Saat: 14:00

Saarbrücken, Europa Galerie, Saat: 15:00

Berlin, Alexanderplatz, Saat: 16:00

Hamburg, Altona (Mercado), Saat: 15:00

Bremen, HBF Saat, 13:30

Hannover, Opernplatz, Saat: 14:00

Stuttgart, Lautenschglager Str., Saat: 15:00

Freiburg, Platz der Alten Synagog, Saat: 17:00