Almanya'da Newroz hazırlıkları tamamlandı

Almanya'da merkezi Newroz 19 Mart Cumartesi günü Frankfurt’ta kutlanacak. Kutlama için hazırlıklar tamamlandı.

KON-MED Eşbaşkanı ve Newroz Tertip Komitesinde yer alan Zübeyde Zümrüt, 19 Mart Cumartesi günü Frankfurt’ta gerçekleşecek Newroz kutlamasına ilişkin, "Kürdistan'ın 4 parçasından onlarca parti, kurum ve inanç temsilcisinin katılımıyla  yaptığımız son hazırlık toplantısında artık son aşamaya geldik ve 19 Mart’ta Frankfurt Rebstock'ta yapacağımız Newroz kutlamamızın son hazırlıkları tamamlandı. Zengin bir kültürel program olacak ve Kürdistan’ın 4 parçasından kurum temsilcileri konuşmacı olarak katılacak" dedi.

Zümrüt, şunları da söyledi:

"Almanya'nın her yerinde bize bağlı bulunan meclisler, komünler, kurumlar, halkımızı Newroz'a taşımak için otobüslerini tutulmuş hazırladılar.

Bu seneki Newroz'u başta Reber Apo olmak üzere binlerce tutsağın özgürleştirme Newroz'u yapmalıyız."

Zümrüt, soykırımcı saldırılar ve siyasi soykırıma cevabın Newroz'da verileceğini belirtti.

Zümrüt, "CDU, SPD, Die Linke ve birçok parti temsilcileri Newroz’a katılıp dayanışma mesajını paylaşacak. Halkımız ve dostlarımız bu yıl Newroz’a güçlü katılıp faşist AKP/MHP'ye gereken cevabı vermeli" diyerek, şu bilgileri de verdi:

"Newroz etkinliğimiz 19 Mart 2022 Cumartesi günü saat 10.00'da başlayacak. Newroz’da ayrıca Koma Bajar ile sanatçılar Şehrîbana Kurdî, Nasir Rezazî, Hozan Dîno, Xecê, Sherif Omerî ve Koroya Dengê Mezopotamya sahne alacak. Ayrıca folklor ekibi de kutlamaya renk katacak."