‘Almanya ırkçı-faşist saldırganlığa karşı tutum almalı’

Avrupa Demokratik Güçbirliği, Almanya’yı ırkçı-faşist saldırganlığa karşı tutum almaya, emek ve özgürlükten yana olan tüm kesimleri de AKP-MHP saldırganlığına karşı harekete geçmeye çağırdı.

AKP Nevşehir milletvekili Mustafa Açıkgöz’ün Kürtlere ve muhaliflere yönelik yaptığı tehdit açıklaması konusunda açıklama yapan Avrupa Demokratik Güçbirliği, bu açıklamaların yeni saldırılara hazırlık yapıldığını gösterdiğini ifade etti. Almanya’nın ve Avrupa devletlerinin MİT ve kontrgerilla faaliyetlerine yaptırım uygulamayarak alan açmasının Türk devlet yetkililerinin tehdit ve hedef göstermeleri rahatça yapmasının nedeni olduğunun vurgulandığı açıklamada, “Türkiye, Kurdistan’a yönelik saldırılarda katledemediklerini Avrupa’da katletmeye çalışan ve Almanya’da yeni katliam tehditleri savuran faşist AKP-MHP faşizmini durdurmayan Alman devleti ve AB devletleri Kürtler, devrimci ve muhaliflere yönelik olası saldırıların sorumlusu olacaktır” denildi. 

Açıklamada, “Daha önce Gergerlioğlu, Fatih Sayan gibi ajanların davalarında hukuku tam işletmediği için diktatör Erdoğan faşist uzantıları aracılığı ile yeni katliam çağrıları yapabiliyor. Keza hem KCDK-E hem de ADGB bileşenleri olarak defalarca bu örgütlenmelere dair belge ve bilgileri açıklamamıza, kamuoyu ile paylaşmamıza rağmen dikkate alınmamış bu faşist örgütlenmeler engellenmemiştir” denilerek, Kürtlere yönelik saldırılara karşı Almanya’nın sessizliğine dikkat çekildi. 

Almanya’daki Kürtlere yönelik kriminalize politikalarına da değinilen açıklamada “Nürnberg’de Kürt kurumlarına yapılan baskınlar ve KNK üyesi  ve eski KON-MED eşbaşkani Tahir Koçer’in tutuklanması da bu yaklaşımın başka bir örneğidir” diye belirtildi.

Açıklamada devamla şunlar vurgulandı:

“Buradan tekrar Alman devletini ırkçı, faşist saldırganlığa karşı tutum almaya çağırıyoruz. Mülteciliğin bir insan hakkı olduğunu belirterek Almanya’da yerlerinden edildiği için yaşamak zorunda bırakılan Kürt, devrimci, ilericileri koruma sorumluluğu olduğunu belirtiyoruz.

Öncelikle yerli işçi ve emekçiler başta olmak üzere onurdan emekten özgürlükten yana olan tüm kesimleri de bu ırkçı, soykırımcı, faşist saldırganlığa karşı harekete geçmeye çağırıyoruz.”