Amed Rêdur için Stockholm'de anma ve taziye

20 Kasım günü Hatay'ın Hassa ilçesinde Türk devleti tarafından katledilen HPG gerillası Mehmet Emin Arı (Amed Rêdur) için İsveç'in başkenti Stockholm'de anma ve taziye düzenlendi.

Stockholm Demokratik Kürt Merkezi'nin düzenlediği anmada Kürt Siyasetçi Hasan İnce, devrim şehitlerinin Kürt Özgürlük Hareketi ve Kürt Halkı açısından taşıdığı önemi anlattıktan sonra ”Şehitlerimize sahip çıkmak geleceğimize sahip çıkmaktır. Şehitlere layık olmak için yaşamın her alanında mücadeleye daha sıkı sarılmalıyız” dedi.

Mehmet Emin Arı'nın İsveç'te yaşayan ağabeyi Hasan Arı ise, kardeşinin cenazesini alırken ve defnederken Türk devletinin saldırılarıyla karşılaştıklarını ancak tüm baskılara rağmen Kürt Halkının şehidine sahip çıktığını söyledi.

”Şehit Namırın” sloganının atılmasıyla son bulan anmadan sonra ANF'ye açıklamalarda bulunan Hasan Arı, aileleri ve Kürt Halkının ağır bedeller ödediğine dikkat çektikten sonra ”Bedelsiz başarıya ulaşılamaz. PKK'nin kuruluşunun 40. yıldönümünde, bu bedeller sayesinde Kürt Halkı Rojava ve Kürdistan'ın diğer parçalarında muazzam ilerlemeler kaydetti. Tüm bunlar Önder Abdullah Öcalan'ın felsefesi ve şehitlerin fedakarlıklarıyla gerçekleşti” dedi.

Kürt Halkının özgürlüğünü mutlaka kazanacağını söyleyen Arı, ”Mücadelenin zafere ulaşması birlik ve beraberlikten geçer” diyerek tüm Kürdistanlılara şehitlerin azim ve kararlıklarıyla mücadeleye sarılmaları çağrısında bulundu.